Je bent hier:

Brusselreis

Brussel, het hart van de Europese Unie

Naast de Conferentie organiseert Stichting MEP Limburg ook tal van andere activiteiten. Wij bieden de deelnemers deze activiteiten aan om ze nader kennis te laten maken met Europa. Een van deze activiteiten is een dagtochtje naar Brussel.

Elk jaar bezoekt Stichting MEP Limburg met een groep van haar alumni het democratische hart van Europa. Brussel huisvest al decennialang tal van Europese instellingen en wordt beschouwd als hoofdstad van de Europese Unie.

De dag begint met een bezoek aan het Europees Parlement. Hier zien de deelnemers van de Brusselreis hoe resoluties, waar zij tijdens de conferentie zelf ook hard aan hebben gewerkt, in het echt worden opgesteld. Daarnaast krijgen zij een kijkje in de dagelijkse werkdag van een Europarlementariër, die maar al te graag in gesprek gaat met een groep enthousiaste jongeren.

Deze gesprekken zijn heel interactief en geven de deelnemers de kans om hun vragen over Europa te stellen. Dit is natuurlijk dé kans voor Europarlementariërs in spe om hun kennis en kwaliteiten, die ze tijdens de conferentie hebben opgedaan, in de praktijk te brengen.

Naast het informatieve aspect van deze reis biedt deze dag ook de kans voor alumni om elkaar nog eens terug te zien na de conferentie.