• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Vijfde dagverslag Straatsburgreis 2020

 • Vijfde dagverslag Straatsburgreis 2020

  Dag 5: Terug naar Nederland

  De laatste dag van de Straatsburgreis werd vroeg aan de ontbijttafel gestart. Nadat alle koffers waren gepakt en alle kamers waren uitgecheckt, stapten de deelnemers voor de laatste keer in Straatsburg de tourbus in om terug te reizen naar Maastricht en Sittard. De busreis was erg gezellig en verliep voorspoedig.

  Voordat er geluncht werd in Luxemburg, maakte de bus een stop bij de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Luxemburg. Het was erg indrukwekkend om de persoonlijke verhalen te horen van de helden die daar begraven waren. Deze persoonlijke verhalen en het enorme aantal witte graven maakten alle deelnemers goed bewust van het belang van de Europese samenwerking en haar instellingen die zij hebben bezocht in Luxemburg en Straatsburg deze week. De gids op de begraafplaats wist alle vragen uitstekend te beantwoorden en benadrukte het belang van herdenken in onze tijd, precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

  Na dit indrukwekkende bezoek vertrok de groep naar het centrum van de stad Luxemburg voor een heerlijke lunch. De uurtjes tussen de lunch en het diner, ook in Luxemburg, mochten de deelnemers besteden als vrije tijd. Aan de grote hoeveelheid draagtasjes kon gezien worden dat hier goed van gebruik werd gemaakt! De laatste maaltijd van de reis werd gegeten in een gezellig Italiaans restaurant.

  Vervolgens vertrok de bus weer naar Limburg om alle deelnemers veilig af te zetten in Maastricht of Sittard. We kunnen terugkijken op een erg leerzame en gezellige week!

  Comments are closed.