Viering eerste lustrum tevens een bijzonder afscheid!

 • Viering eerste lustrum tevens een bijzonder afscheid!

  Viering eerste lustrum tevens een bijzonder afscheid!

  Vrijdag 18 december heeft in de balzaal van Hotel de l'Empereur te Maastricht de viering van het eerste lustrum van Stichting MEP Limburg plaatsgevonden. Tijdens de viering werd ook officieel afscheid genomen van oud-bestuursvoorzitter Guy Frints. Ondanks het slechte weer was er een behoorlijk aantal oud-deelnemers, schoolcoördinatoren en bij het MEP betrokken politici aanwezig. Het was een speciale avond.

  Terwijl op de achtergrond foto's werden getoond van vijf jaar MEP Limburg, heette bestuurslid Guido Rijninks alle aanwezigen hartelijk welkom namens het nieuwe bestuur. Vervolgens nam de voorzitter van Stichting MEP Limburg, Jasper Piepers, het woord. Hij benadrukte dat Guy Frints een ongelooflijke prestatie heeft neergezet, en is trots dat hij voortaan dit initiatief mag leiden.

  Na deze woorden spraken talloze anderen hun grote waardering uit voor de enorme inspanning die Guy Frints geleverd heeft voor het MEP. Namens alle deelnemende scholen speechte Ron Bonekamp, voorzitter van Stichting L.V.O. Aansluitend was het woord aan Ria Oomen, lid van het Europees Parlement. Ook Ger Koopmans, Tweede Kamerlid voor het CDA, en Martijn van Helvert, campagneleider van CDA Limburg, hielden een toespraak en de laatstgenoemde overhandigde Guy Frints namens het CDA een speciale oorkonde voor zijn verdiensten. Middels een geschreven toespraak toonden ook René van der Linden, voorzitter van de Eerste Kamer, en Anna van Sminia-Meijerink, Secretaris-Generaal van Stichting MEP Nederland, hun betrokkenheid. Armand Cremers, burgemeester van Beek, was ook aanwezig bij de receptie. Tussen de speeches door had Guy Frints de gelegenheid om dankzeggingen en cadeaus in ontvangst te nemen. Tot slot bood het bestuur hem een cadeau aan namens de hele stichting, waarna Guy Frints zelf het woord nam. Hij bedankte iedereen die hem de afgelopen jaren heeft gesteund bij het opzetten en leiden van Stichting MEP Limburg.

  Guy Frints heeft niet alleen Stichting MEP Limburg opgezet en geleid, maar ook gezorgd dat het initiatief een veelbelovende toekomst heeft, mede doordat hij de afgelopen jaren mensen om zich heen heeft verzameld die ook enthousiast zijn over het MEP. Hij geeft dan ook vol vertrouwen het stokje door aan het nieuwe bestuur , de Ondersteunende Werkgroep en de schoolcoördinatoren, die uitkijken naar een net zo succesvol tweede lustrum.   

  Binnenkort zullen er foto's en een filmimpressie van deze bijzondere avond verschijnen op deze website.

  Comments are closed.