Vierde dagverslag Straatsburgreis 2020

 • Vierde dagverslag Straatsburgreis 2020

  Dag 4: Aan de slag voor de Rechten van de Mens

  De vierde reisdag werd zoals gewoonlijk weer aan de ontbijttafel in het hotel gestart. Na een aantal lekkere croissants en pains au chocolat gegeten te hebben, vertrok de groep met de tourbus naar het Palais de l’Europe.

  In deze zetel van de Raad van Europa maakte de groep een rondleiding en woonden zij een debat bij van de Parlementaire Assemblee. Dit debat ging over de bescherming van kinderrechten in oorlogsgebieden. Op deze manier leerden de deelnemers meer over de drie kernwaarden van de Raad van Europa: democratie, de rechtsstaat en mensenrechten.

  Na een smakelijke lunch in het stadspark van Straatsburg, stonden voor de groep twee meetings gepland. Als eerste ontmoetten zij Paul Lemmens, de Belgische rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Na een interessant gesprek met meneer Lemmens gevoerd te hebben en enkele kritische vragen te kunnen hebben gesteld, maakten de deelnemers kennis met Chris Mommers. Hij is de adviseur van de Commissaris van de Rechten van de Mens van de Raad van Europa.

  Vervolgens vertrok de groep naar de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Raad van Europa. Het was erg fascinerend om hier meer te leren over hoe Nederland haar belangen in het buitenland behartigt

  In de avond werd er heerlijk gegeten in het centrum van Straatsburg. De avond was hier echter niet mee afgelopen, daar de deelnemers zich vervolgens in het hotel klaarmaakten voor de bonte avond. Het was een zeer gezellige afsluiting van onze tijd in Straatsburg!

  Benieuwd hoe de rest van onze week verloopt? Houd dan onze facebook-pagina en Instagram goed in de gaten voor verdere updates, foto’s en dagverslagen!

  Comments are closed.