Verwachtingen van de Nationale MEP Conferentie 2015 door Margje Camps

 • Verwachtingen van de Nationale MEP Conferentie 2015 door Margje Camps

  Verwachtingen van de Nationale MEP Conferentie 2015 door Margje Camps

  Het is écht bijna zover! Over 2 dagen gaat de Nationale MEP Conferentie 2015 van start! Eerder deze week blikten wij samen met Lieke terug op de Conferentie van 2014. Vandaag is het tijd om vooruit te kijken; Margje Camps, Limburgs delegatielid aan de Nationale MEP Conferentie 2015, vertelt jullie graag meer over haar verwachtingen van de komende week! Wij als stichting MEP Limburg, Margje en haar delegatie kijken er in ieder geval enorm naar uit!

  Hierna nog lang niet genoeg gelezen? Geen zorgen, we houden jullie volgende week natuurlijk op de hoogte!

   

  Verwachtingen Nationale MEP Conferentie 2015 door Margje Camps

  Nerveus, opgewonden én vooral heel erg benieuwd naar de Nationale MEP Conferentie 2015. Mijn gevoelens in één zin uitgedrukt. Ik weet natuurlijk door mijn deelname aan de Limburgse MEP Conferentie hoe een MEP Conferentie eruitziet, maar toch weet ik niet precies wat er gaat komen en wat ik moet verwachten.

  Normaal is mijn motto om zo min mogelijk te verwachten, maar deze keer maak ik een uitzondering. De tijd die ik heb beleefd bij de Limburgse Conferentie was namelijk zo geweldig dat ik toch wel hoge verwachtingen heb voor de Nationale MEP Conferentie; we hebben zelfs twee dagen meer!

  Twee dagen langer discussiëren, lobbyen, resoluties schrijven en vooral veel lol hebben. Want bij de MEP Conferentie zijn we eigenlijk constant met onze commissieleden en delegatieleden in gesprek. We proberen elkaar te overtuigen, want het laatste dat we willen is amendementen tegen onze resolutie en natuurlijk vertellen we iedereen dat ze vooral vóór onze resolutie moeten stemmen, zodat hij wordt aangenomen. Bij de Nationale MEP Conferentie komen natuurlijk mensen uit alle provincies samen. Ik ben daarom niet alleen benieuwd naar het niveau van de resoluties, maar heb ook heel veel zin om mensen uit heel Nederland te leren kennen!

  Een van de spannendste dingen van allemaal is misschien nog wel dat we ons in Den Haag in de gebouwen zullen bevinden waar ook onze regering zit! Hoe geweldig is dat? Dichterbij de politiek komen we waarschijnlijk niet snel, tenzij we later zelf de politiek ingaan natuurlijk. Ik denk dat als we na de vergaderingen door Den Haag lopen, we toch wel een beetje voelen hoe het is om een minister of raadslid te zijn.

  Allerlei vragen spelen door mijn hoofd. Zou ik weer zoveel leuke mensen leren kennen in mijn commissie? Zal mijn speech goed worden ontvangen? Heb ik mijzelf goed genoeg voorbereid? Bij welk gastgezin ga ik terechtkomen? En de meest belangrijke vraag: Hoe zal de Nationale MEP Conferentie verlopen? Als ik me het zo voorstel, zie ik lange, vermoeiende dagen en korte nachten voor me, waar koffie goed tegen werkt. Veel stof die aanzet tot nadenken, veel verschillende visies die met elkaar gedeeld worden en overtuigende speeches die gehoord worden.

  Al die korte nachten, vele vergaderingen en natuurlijk dé plenaire vergadering zijn het allemaal meer dan waard. Ik tel de dagen al af tot het moment dat ik met mijn koffer ingepakt in de trein stap, op weg naar mijn eindstation waar ik mijn delegatie zal ontmoeten. De nette kleren hangen al in de kast, de speech is geschreven, de voorbereidingen zitten erop, laat de Nationale MEP Conferentie 2015 maar komen!

  Comments are closed.