Verslag: Meeloopdag bij Tweede Kamerlid Raymond Knops

 • Verslag: Meeloopdag bij Tweede Kamerlid Raymond Knops

  Verslag: Meeloopdag bij Tweede Kamerlid Raymond Knops

  Op dinsdag 28 september hadden twee oud-deelnemers van MEP Limburg de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het er in het politieke centrum van Nederland aan toe gaat. Ze liepen namelijk een dagje mee met Raymond Knops, Tweede Kamerlid voor het CDA.

  Politiek Den Haag is voor veel scholieren ver weg; normaal zie je de ministers, de minister-president en de Tweede Kamer alleen op televisie. Wij, Shaan Walia en Manon van de Ven, kregen echter de kans om een dagje mee te lopen met Tweede Kamerlid Raymond Knops (CDA). Alles in het echt zien en meemaken is toch heel anders!

  Normaliter zijn de projecten van het MEP Limburg politiek neutraal. Om ook een beeld te geven van de werkzaamheden van een politicus, organiseert MEP Limburg meeloopdagen bij politici. Op deze manier wordt bij een deelnemers aan de projecten van MEP Limburg een goede indruk verschaft van het reilen en zeilen in de politiek en wellicht een nieuwe impuls gegeven aan eventuele politieke ambities. Hieronder leest u het verslag van Shaan Walia en Manon van de Ven over hun ervaringen in Den Haag.

  Dinsdag 28 september werd er al vroeg koers gezet naar Den Haag, om rond tien uur in het Tweede Kamergebouw te zijn. We werden opgehaald door de persoonlijk medewerker van Raymond Knops, Marieke van de Ven, om deze interessante dag te beginnen. Allereerst was het tijd voor een kopje koffie in één van de restaurants van de Tweede Kamer, waar zich twee Soedanese jongens bij ons aansloten. Een van de twee had een stichting opgericht om oorlogskinderen in Zuid-Soedan te helpen en was in Nederland om hier meer aandacht te krijgen voor deze problematiek. Vervolgens kregen we een rondleiding door het Tweede Kamergebouw. We kwamen ook in de Oude Tweede Kamer, waar een week eerder de Nationale MEP Conferentie had plaatsgevonden! Voor de lunch hadden we een gesprek met de afdeling 'Publieke Voorlichting' van het CDA. Deze afdeling staat de burger te woord wanneer deze vragen heeft over het politieke programma, beleid en alle andere denkbare vragen. Leuk om te zien hoe mensen zich inzetten voor een politieke partij! Na dit gesprek stond er de lunch met Raymond Knops op het programma. We praatten met hem over van alles, maar natuurlijk vooral over de bijna afgeronde kabinetsformatie. Uiteindelijk bleek dat nét op dat moment de formatie rond was! Als afsluiting van deze dag woonden we het wekelijkse vragenuurtje bij, waar onder andere vragen werden gesteld aan minister Hirsch Ballin over de bonnenquota bij de politie.

  Aangezien het kabinet was gevallen er en nog geen nieuw kabinet was, was het een extra speciale dag; je voelde de spanning in de lucht hangen! Toen we de trein richting huis namen, konden we terugkijken op een interessante, leerzame en erg leuke dag!

  Comments are closed.