Verslag Frankfurtreis 2018

 • Verslag Frankfurtreis 2018

  Verslag Frankfurtreis 2018

  Voor het derde jaar op rij organiseert Stichting MEP Limburg in het najaar de Frankfurtreis, die samen met de Straatsburgreis en Brusselreis ervoor zorgt dat stichting MEP Limburg anno 2018 vele grote Europese instanties bezoekt.

  Met onder andere het bezoek aan de Europese Centrale Bank kunnen we concluderen dat ook de 3e editie van de Frankfurtreis een succes was.

  Vanuit Sittard vertrok de touringcar vol enthousiaste deelnemers naar hartje Frankfurt. Eenmaal aangekomen maakten we als eerste kennis met de Frankfurter Küche, waarna iedereen er klaar voor was om de Europese Centrale Bank te bezoeken. Daar kwamen we er al snel achter dat dit prachtgebouw er niet alleen van buitenkant heel indrukwekkend uitzag. Na een korte presentatie over haar functie en hoe de Europese Centrale Bank deze uitvoert kregen de deelnemers de mogelijkheid om zich in alle aspecten van de ECB te verdiepen, waardoor er een klein debat ontstond tussen deelnemers en andere bezoekers over het functioneren van de Europese Centrale Bank. Voor het diner kregen de deelnemers de mogelijkheid om de stad vanuit een hoger zichtpunt te zien door middel van een bezoek aan het Observation Desk van de Main Tower. Vanaf de 54ste verdieping op ongeveer 200 meter hoogte, zagen we Frankfurt-by-night.

  De tweede dag werd geopend met een interessante en interactieve presentatie door dhr. Jedrzejowski over de Deutsche Bundesbank en haar functioneren. Met een aantal leuke anekdotes en voorbeelden hebben de deelnemers zich hier op een vermakelijke manier veel kennis laten bij brengen. Om alle kennis te laten bezinken, werd het middagprogramma gevuld met een leerzame city tour door de historische binnenstad van Frankfurt.

  Als afsluitende activiteit bezochten de deelnemers het geldmuseum: een jong en interactief museum waarin de laatste uurtjes van de reis op een informelere doch leerzame wijze werden gevuld. Waar sommigen zich eraan waagden om een echte goudstaaf (12,5 kilogram!) op te tillen, brachten andere hun tijd door in de filmzaal waar men in 360 graden kon genieten van interessante films over geld.

  Moe en tevreden vertrokken we terug naar Sittard vanuit Frankfurt. In twee dagen hebben we niet alleen een nieuwe stad leren kennen en meer kennis opgedaan over het bankwezen maar zijn ook de vriendschappen die op de afgelopen conferenties zijn ontstaan verbeterd.
  We kijken terug op een geslaagde editie van de Frankfurtreis en verheugen ons om aanstaande deelnemers dezelfde educatieve reis aan te kunnen bieden. Tot volgend jaar!

  Comments are closed.