Straatsburgreis 2017 Dag 1: Popelend om te vertrekken

 • Straatsburgreis 2017 Dag 1: Popelend om te vertrekken

  Straatsburgreis 2017 Dag 1: Popelend om te vertrekken

   

  Het is maandagochtend 9 uur. Iedereen staat de popelen om te vertrekken: MEP Limburg gaat wederom naar Straatsburg. Vanuit Sittard vertrokken we naar Luik, om daar onze Belgische vrienden op te halen, die natuurlijk ook het privilege hebben om mee te gaan. Na een kleine stop voor de Belgische grens kwam de zeer enthousiaste groep aan in Luxemburg. We gingen op deze eerste dag het Hof van Justitie bezoeken. Toen iedereen de beveiligingsprocedure had doorstaan, kon de rondleiding door het majestueuze gebouw beginnen.

   

  De gids was erg enthousiast en wist veel nieuwe informatie en grappige weetjes te vertellen. Zo liet hij ons weten dat er van 1952 tot 1984 geen enkele vrouwelijke rechter heeft gewerkt bij het Hof. Ook bevestigde hij dat meer dan de helft van de werknemers van het Hof tolk als beroep hebben.

  Vervolgens kregen we een presentatie van de assistent van de Nederlandse rechter Mevrouw Prechal. Ze heeft ons uitgelegd hoe het Hof van Justitie te werk gaat en heeft ons een aantal voorbeelden van zaken gegeven die zij behandeld heeft. Ook heeft ze verteld over haar werk en taken bij het Hof van Justitie. Een stagiaire van deze mevrouw heeft ons vervolgens nog tips gegeven over hoe we een stageplek bij het Hof kunnen bemachtigen.

  Onder de indruk van het gebouw en de presentaties reisden we verder naar Straatsburg. Daar eenmaal aangekomen, mocht de groep genieten van echte Straatsburgse kost; tarte flambé. Na een heerlijke maaltijd heeft de groep ingecheckt en het hotel eigen gemaakt.

  We kijken terug op een geslaagde eerste dag en zijn ervan overtuigd dat ons nog een geweldige week te wachten staat.

  Comments are closed.