Tweede dagverslag Straatsburgreis 2020

 • Tweede dagverslag Straatsburgreis 2020

  Dag 2: Een dag vol wijsheid en kennis

  De deelnemers zijn de tweede dag van de reis aan de ontbijttafel gestart met een smaakvol petit déjeuner. Hierna vertrok de groep naar het Historisch Museum van Straatsburg. In dit museum maakten de deelnemers op interactieve wijze nader kennis met de cultuur en de geschiedenis van de Elzas, een door zowel Frankijk als Duitsland historisch betwiste regio. Na in het museum onder andere Middeleeuwse klederdracht te hebben uitgeprobeerd en meerdere documentaires te hebben bekeken, was er voor de deelnemers even vrije tijd om te spenderen in het centrum van Straatsburg.

  Na deze vrije tijd werd er sfeervol geluncht in een traditioneel restaurant. Hierna vertrok de groep naar het Paleis van Europa. In deze zetel van de Raad van Europa ontmoetten de deelnemers senator Petra Stienen, griffier Arjan Westerhoff en senator Ria Oomen.

  Tijdens de bijeenkomsten werden veel verschillende onderwerpen besproken, zoals de mensenrechten of het belang van Europa voor Nederland. Het was een unieke mogelijkheid voor de deelnemers om hun persoonlijke vragen te stellen en van deze gelegenheid werd dan ook goed gebruik gemaakt! Na een groepsfoto te hebben gemaakt met Ria Oomen, de laatste spreekster, verlieten de deelnemers het Paleis en werd de dag gezellig afgesloten met een heerlijk diner.

  Vandaag zijn de deelnemers vol enthousiasme opgestaan voor de activiteiten van de derde reisdag: een bezoek aan het Europees Parlement en een stadstour in Straatsburg.

  Benieuwd hoe de rest van onze week verloopt? Houd dan onze facebook-pagina en Instagram goed in de gaten voor verdere updates, foto’s en dagverslagen!

   

  Comments are closed.