The floor is mine – Janna Lenders

 • The floor is mine – Janna Lenders

  The floor is mine – Janna Lenders

   

   

  Ieder jaar zijn er tijdens de Limburgse MEP Conferentie 3 journalisten die verslag doen van alles wat zich afspeelt tijdens deze onvergetelijke week. Dit om alles ook écht onvergetelijk vast te leggen in de vorm van MEP-krantjes. Janna Lenders, lid van de Model European Press 2014, vertelt jullie heel graag meer over hoe het voelt om een echte MEP-journalist te zijn!

   

   

  The floor is yours. Die week is the floor niet helemaal mine, toch voelt het zo. Mijn ogen zijn overal en mijn gedachten werken sneller dan ik schrijven kan.

  De week van de MEP-conferentie is aangebroken, maar deze keer doe ik niet mee als deelnemer, nee, ik klim in de pen en doe verslag van hetgeen wat er gebeurt. Van vergaderingen tot de laatste roddels: alles is belangrijk.

  Maandagochtend verzamelen de kersverse politici zich voor het station van Maastricht. Stiekem ben ook ik een beetje zenuwachtig: de eerste deadline is in zicht. Nadat ik met een aantal groepjes ben meegelopen en wat in het rond heb gekletst, ga ik op zoek naar een WiFi-spot. Deze vind ik in een hip koffietentje in de Stationsstraat. Met een dampende cappuccino en een hoofd vol indrukken ga ik zitten. De minuten tikken voorbij, maar ik tik sneller op mijn toetsenbord. Ik ga de strijd aan met de deadline en win. Dat voelt goed.

  Het is het begin van een week die mooier wordt dan ik had kunnen dromen, en geloof me, gedroomd heb ik. Niet alleen mag ik deel uitmaken van een prachtig journalistenteam met nog prachtigere mensen, maar ook van wat er zowel voor als achter de schermen gebeurt. Dat staat gelijk aan heel veel lachen, liters koffie, talloze pakken koekjes, rennen op hakken, weinig slaap en bovenal uitdagende schrijfopdrachten. De haat-liefde verhouding met de printer is het enige wat mijn liefde voor het journalistenbestaan enigszins bevuilt.

  Janna Lenders

  Comments are closed.