Straatsburgreis: Dag 5 – Cultureel programma in Nancy

 • Straatsburgreis: Dag 5 – Cultureel programma in Nancy

  Straatsburgreis: Dag 5 – Cultureel programma in Nancy

  Aan alle geweldige reizen komt een eind. Zo ook aan de onvergetelijke Straatsburgreis met een delegatie van oud-deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie van 2012.  Van 21 tot en met 25 januari bezocht de delegatie verschillende steden die bekend staan om hun Europese instellingen. De reis begon in Luxemburg met een bezoek aan het Europees Hof van Justitie, maakte haar ‘hoofdstop’ in Straatsburg waar de afgevaardigden grootse sprekers ontmoetten en zowel het Palais de L’Europe, als het Europees Hof van de Rechten van de Mens en het Europees Parlement bezochten en eindigde in het mooie Nancy voor een dagje ontspanning en cultuur. 

  Door: Joyce Nafzger

  De laatste dag van de Straatsburgreis begon met een rustig ontbijt in het Kyriad hotel, waar we gedurende de hele week verbleven. De deelnemers konden nog een laatste keer een pain au chocolat of brioche vergezeld door een glaasje jus d’orange nuttigen om vol goede moed ook de vijfde dag van de reis tot een groot succes te maken. Vrijdag was er namelijk een informeel programma in Nancy gepland. Een uitgelezen kans voor de deelnemers om op gezellige wijze een fantastische reis af te sluiten. De laatste groepsfoto’s werden genomen en de laatste souvenirs voor het thuisfront ingeslagen. Met een grote glimlach, volle winkeltassen en een laatst restje energie maakten de deelnemers zich in de namiddag opnieuw op weg naar de bus om naar huis te reizen. 

  Op de terugweg werd er uiteraard nog gezamenlijk gedineerd net over de Franse grens, werden de laatste bedankjes uitgesproken en werd vanuit de begeleiding lof geuit over de prestaties van de deelnemers. Later op de avond namen we afscheid van de Belgische leerlingen en schoolcoördinatoren in Luik, vervolgens van een deel van de groep in Maastricht en de laatste ‘tot-snel-knuffels’ werden uitgewisseld op het station in Sittard. Het afscheid viel de afgevaardigden zwaar en op de vraag: “Zullen we maar nog een weekje er achteraan plakken?” werd er dan ook eenduidig enthousiast geantwoord, maar gelukkig waren de plannen voor de reünie al volop in de maak. De groep had zo genoten van deze unieke ervaring dat er snel nagepraat moest worden, zo stelden de deelnemers, en natuurlijk moedigt de begeleiding dat idee alleen maar aan. Wij, het bestuur en begeleiding van Stichting MEP Limburg, spreekt in ieder geval vol lof, plezier, voldoening en enthousiasme over de Straatsburgreis van 2013, maar ook over de kennis, de expertise en de geweldige instelling van de afgevaardigden. Jullie mogen trots zijn op jullie prestaties en op de ‘rugzak’ die jullie mee naar huis hebben genomen. We hopen jullie allen snel terug te zien en hopen dat nog een hele tijd na zullen genieten van deze unieke ervaring!

   

  Comments are closed.