Straatsburgreis: Dag 1 – Het Europees Hof van Justitie

 • Straatsburgreis: Dag 1 – Het Europees Hof van Justitie

  Straatsburgreis: Dag 1 – Het Europees Hof van Justitie

  Eindelijk was het zover: Met een delegatie van deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie 2012 verzamelden we op station Sittard, klaar voor ons vertrek naar Straatsburg. Gelukkig was het, ondanks het winterweer en de chaos in het openbaar vervoer die hiermee gepaard ging, voor eenieder mogelijk om op tijd aanwezig te zijn. Een half uurtje na aankomst op station Sittard vertrokken wij per touringcar richting Luxemburg om onze Straatsburgreis te beginnen met een bezoek aan het Europees Hof van Justitie. De eerste dag van onze reis hebben we inmiddels achter de rug: een onvergetelijke dag waar wij met een glimlach op terug kijken.

  Door: Tristan Schyns, Eline Berger, Laura Nieboer & Jeroen Jung.

  Eenmaal aangekomen bij het Europees Hof van Justitie werden we hartelijk ontvangen. Na de douanecontrole werden we geïntroduceerd aan onze enthousiaste Luxemburgse gids, dhr Rumpf. Deze leidde ons door de galerij vol gedoneerde kunst, naar een kamer op de eerste verdieping van de Ring: het oorspronkelijke gebouw van het Hof. De heer Rumpf toonde ons een film met daarin allerlei interessante informatie over het Europees Hof van Justitie. Zo informeerde hij ons over het gebouw, haar oorsprong en de werkzaamheden die vanuit dit Europees justitieel centrum verricht worden. 
  Na de video was het woord aan mevrouw Ferment om ons meer te vertellen over het Europees Hof van Justitie. Mevrouw Ferment werkt voor de Nederlandse Raad van State en loopt momenteel drie maanden stage bij het Europees Hof van Justitie, waardoor ook zij de kans kreeg de Europese politiek van dichtbij te zien en in staat was onze prangende vragen uitstekend te beantwoorden. 
  Om half acht arriveerden we in het centrum van Straatsburg, zodat we om acht uur aan tafel konden schuiven in een typisch Frans restaurant. Onder het eten werd er met veel enthousiasme over het programma gesproken. Na onze eerste kennismaking met de Franse keuken en de hartelijke ambiance vertrokken wij richting het hotel.
  Na enkele uren doorgebracht te hebben in het Europees Hof van Justitie, stapten wij weer in de bus om onze reis naar Straatsburg te vervolgen. We hadden nog twee uur reistijd voor de boeg, voor ons tijd die wij graag vulden met een gezellige discussie over wat we deze dag hadden geleerd bij het Europees Hof van Justitie.

  Eenmaal aangekomen en ingecheckt voor de komende dagen hebben wij er een gezellige avond van gemaakt! Nu kijken we vanaf de bank in de lobby terug op een innoverende en leerzame dag met een grote glimlach uiteraard, ten slotte hebben we nog vier dagen te gaan.

  Cette histoire se continuera!

   

  Comments are closed.