Straatsburgreis dag 1 – De eerste dag van een memorabele reis

 • Straatsburgreis dag 1 – De eerste dag van een memorabele reis

  Straatsburgreis dag 1 – De eerste dag van een memorabele reis

  Graag houden wij u middels een dagelijks verslag op de hoogte van onze avonturen tijdens de Straatsburgreis 2016. Zowel op Facebook als op de website van Stichting MEP Limburg zullen deze verslagen gepubliceerd worden om het thuisfront niet in het ongewisse te laten aangaande alle ervaringen die wij opdoen.

  Nadat de koffers waren ingeladen en de nette kleren uit de kast waren gehaald was het vanochtend dan eindelijk zo ver: Met een delegatie van 18 deelnemers van de Limburgse MEP Conferentie 2015 verzamelden we op station Sittard, klaar om naar Straatsburg te vertrekken.

  Nadat we onderweg genoten hadden van een koffiepauze en kennismakingsronde kwamen we in de namiddag aan bij het Hof van Justitie. Hier maakten we kennis met persvoorlichter en jurist mr. S van der Jeught. Tijdens een intensieve vragensessie gaf hij ons enthousiast antwoord op onze vragen over de werking van het instituut. Een groeiende Europese Unie, juridische procedures en de 24 verschillende Europese talen waarmee gewerkt wordt kwamen onder andere aan bod. Na deze interessante sessie afgerond te hebben was het tijd voor een rondleiding door het imposante gebouw. De gids liet ons de rechtszaal zien die met zijn rode hardhout en gouden accenten een duidelijke tegenstelling tot de rest van het strakke, masculiene gebouw vormt.

  Na deze indrukwekkende ervaring vervolgden we onze reis naar de eindbestemming van deze week: Straatsburg. Alvorens we ons naar het hotel begaven brachten we eerst een bezoek aan het gezellige restaurant ‘Au Brasseur’. Hier genoten we van een lekkere maaltijd met als voorgerecht een Straatsburgse specialiteit: Flammküchen. Moe maar voldaan kwamen we aan bij het hotel, waar we de eerste dag van een enerverende week afsloten.

   

  Gemaakt door: Margje Camps, Emmy Pinckaers en Max de Rijk.

  .

  Comments are closed.