• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Eerste dagverslag Straatsburgreis 2020

 • Eerste dagverslag Straatsburgreis 2020

  Dag 1: De reis gaat van start!

  Dit jaar organiseert Stichting MEP Limburg haar elfde reis naar Straatsburg en Luxemburg. Deze reis ging gisteren van start en we blikken terug op een zeer geslaagde eerste dag. Toen alle deelnemers verzameld waren bij het busstation van Sittard, vertrok de toerbus naar het kleinste landje van de Benelux om de eerste instelling van deze reis te bezoeken: het Hof van Justitie van de Europese Unie.

  Gedurende de reis maakten de deelnemers beter kennis met elkaar en werd er een gezellig voorstel- en spellenrondje gehouden tijdens de lunch in België. Hierna vertrok de toerbus verder naar Luxemburg voor het bezoek aan het Hof.

  Nadat de deelnemers het imposante gebouw van het Hof bewonderd hadden tijdens een rondleiding, woonden ze een interessante presentatie bij. Gedurende deze presentatie hadden zij de mogelijkheid om kritische vragen te stellen en van deze kans werd volop gebruik gemaakt. Zo werden er vragen gesteld over de gevolgen van de Brexit voor het Hof en de invloed van de Europese lidstaten bij de selectie van de rechters.

  Na afloop van dit informatieve en plezierige bezoek aan het Hof, werd de reis vervolgd naar Straatsburg. In deze stad werd de fascinerende eerste dag afgesloten met een zeer smaakvol diner.

   

   

  De groep stond vol enthousiasme op voor de activiteiten van de tweede reisdag: een bezoek aan het Historisch Museum van Straatsburg en meerdere bijeenkomsten met interessante sprekers.

  Benieuwd hoe de rest van onze week verloopt? Houd dan onze facebook-pagina en Instagram goed in de gaten voor verdere updates, foto’s en dagverslagen!

  Comments are closed.