Straatsburgreis 2019 Dag 5: American Cemetery and Memorial & Luxemburg centrum

 • Straatsburgreis 2019 Dag 5: American Cemetery and Memorial & Luxemburg centrum

  Straatsburgreis 2019 Dag 5: American Cemetery and Memorial & Luxemburg centrum

  Vanochtend was het helaas dan zover, de laatste dag van de Straatsburgreis 2019. Om stipt half negen vetrokken de deelnemers na uitgecheckt te hebben richting Luxemburg. Het ochtendprogramma werd gevuld met een bezoek aan ‘American Cemetery and Memorial’ in Luxemburg. Hier kreeg de groep een interessante rondleiding over de Amerikaanse begraafplaats en konden zij de gids al hun vragen stellen die zij hadden. Het bezoek, dat werd gegeven door een ex-militair, was zeer indrukwekkend. Zo stonden wij stil bij het feit dat vele gesneuvelde soldaten gemiddeld negentien jaar oud waren toen zij stierven bij deze slag. Dit maakte diepe indruk op de deelnemers. Een goed moment om te beseffen waarom de bezochte instanties van afgelopen week juist zo belangrijk zijn.

  Voordat de deelnemers vrije tijd in het centrum van Luxemburg kregen werd er goed geluncht bij ‘La Table du Pain’, waar iedereen kon genieten van een rijkelijk belegd broodje. Waarna alle deelnemers hun tijd doorbrachten in het centrum en op tijd verzamelden bij de bus om zich richting het diner te begeven. Het was dan ook tijd voor ons laatste diner in het Italiaanse restaurant ‘Porto Nova’. Tijdens het diner werd met zijn allen nog even nagenoten van de memorabele week. Na een heerlijke pizza en drankje begon dan toch echt de terugreis richting Limburg. In de bus werd de indrukwekkende week door de deelnemers besproken en viel het idee dat iedereen straks afscheid moet nemen zwaar.

  Ook dit jaar mag Stichting MEP Limburg weer trots zijn op een prachtige Straatsburgreis. Onze deelnemers hebben niet alleen veel kennis opgedaan over Europa, maar hebben er ook weer vrienden voor het leven bij! Wij hebben ervan genoten.

  Snel meer activiteiten van onze stichting, next … Brusselreis! Hét reünie moment van de afgelopen conferentie. Houd onze pagina in de gaten voor de aanmeldingen.

  Comments are closed.