Straatsburgreis 2019 Dag 3: Raad van Europa & Nederlandse Ambassade

 • Straatsburgreis 2019 Dag 3: Raad van Europa & Nederlandse Ambassade

  Straatsburgreis 2019 Dag 3: Raad van Europa & Nederlandse Ambassade

  Deze ochtend werden de deelnemers in een wit Straatsburg wakker, een vol programma stond op de planning, daarom werd er goed ontbeten alvorens de deelnemers vertrokken richting de Raad van Europa.

  Het bezoek begon met een korte film over de werking van de Raad van Europa. Mevrouw Klieber nam ons vervolgens mee naar de Parlementaire Assemblée waar ze ons van informatie voorzag en we een debat van het Parlementaire Assemblée hebben gevolgd. Voor verdere verdieping van de rol van de Raad van Europa in het politieke landschap kregen de deelnemers een interactief college van de heer Penninckx, met de focus op het effect en de kracht van sociale media. Als afsluitend woord eindigde hij met “Je persoonlijke data is het belangrijkste wat je bezit”, iets wat de groep deelnemers toch enigszins aan het denken zette.

  De dag werd voortgezet met een meeting met mevrouw de Sutter. Zij benadrukte dat mensenrechten van groot belang zijn: ‘Mensenrechten zijn de basis voor het groeien en ontwikkelen van de mens. Daarom zijn mensenrechten zo belangrijk’. Een ander veelbesproken onderwerp was de ontwikkeling van de gezondheidszorg, waar ligt de grens? En komen sommige ingrepen niet in conflict met de mensenrechten?

  Vervolgens zetten wij de dag voort met een stevige lunch in het onder gesneeuwde park l’Orangerie. Onder het genot van een warme maaltijd werd er enthousiast gesproken over de eerste indrukken van de dag. Ons middagprogramma werd voorgezet met een bezoek aan aan AIESEC, een internationale studentenorganisatie die zich inzet voor jongeren. Hier leerde de deelnemers zichzelf beter kennen, zo begon de presentatie met de vraag: ‘Wie ben jij?’. Gedurende ons bezoek werd er voortborduurt op de vraag wie wij nou echt zijn, welke eigenschappen passen nou echt bij mij en wat zijn mijn doelen? Op deze manier leerde de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen.

  Als afsluitende activiteit van onze derde dag bracht de groep een bezoek aan de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland voor de Raad van Europa, zij werden hier ontvangen door Permanent Vertegenwoordiger de heer Böcker en Plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger de heer De Wit. Een interessant gesprek over rol van de Permanent Vertegenwoordiger in Straatsburg volgde en kregen de deelnemers een breder inzicht van het werk.

  De dag werd afgesloten met een wel geslaagde maaltijd in het hartje van Straatsburg centrum bij Square Delicatessen. Voldaan kijken wij weer uit naar een uitgebreid programma voor morgen.

  Coming up… meetings met onder andere mevrouw Stienen en meneer Kleijssen én een bezoek aan het Europees Parlement!

   

   

   

  Comments are closed.