Straatsburgreis 2019 Dag 1: Op weg naar Luxemburg

 • Straatsburgreis 2019 Dag 1: Op weg naar Luxemburg

  Straatsburgreis 2019 Dag 1: Op weg naar Luxemburg

  Dit jaar organiseert Stichting MEP Limburg haar 10ejaarlijkse reis naar Straatsburg en Luxemburg. We blikken terug op gisteren, een geslaagde eerste dag van onze ‘Straatsburgreis’. Zodra de enthousiaste groep deelnemers compleet was vertrok de touringcar naar de eerste instantie: het Hof van Justitie van de Europese Unie.

  Tijdens onze voorspoedige reis leerden de deelnemers elkaar beter kennen aan de hand van een kennismakingsspel en een voorstelrondje tijdens onze lunch.

  Eenmaal bij het Hof van Justitie aangekomen kregen wij een interessante rondleiding door het indrukwekkende gebouw dat in 2008 werd gerenoveerd naar zijn huidige staat. Ook de rijke geschiedenis van het Hof van Justitie ontbrak niet tijdens ons bezoek. Zo was de locatie van het gebouw ooit landbouwgrond. In de architectuur van het gebouw was een hoop informatie over haar omgeving verborgen; stalen constructies die terugverwijzen naar de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, wat daarnaast ook een belangrijke grondstof uit de lokale omgeving Luxemburg. Tot slot kregen de deelnemers de mogelijkheid om al hun vragen te stellen aan de heer Van der Jeught, persvoorlichter van het Hof van Justitie. Zo kwamen wij meer te weten over het selectieproces van Europese rechters, het verloop van een rechtszaak en recente arresten.

  Na een voldaan bezoek zetten wij onze reis voort naar Straatsburg, waar onze deelnemers hebben genoten van een typische lokale delicatessen: Flammkuchen.

  Tijdens een wandeling naar de bus konden de deelnemers hun enthousiasme met elkaar delen. Na een indrukwekkende eerste dag gingen de deelnemers naar het hotel waar ze zich voorbereidden op de aankomende dagen. Vandaag staat de groep weer op tijd klaar voor een nieuwe ervaring; een bezoek aan het Europees Hof van de Rechten voor de Mens.

  Benieuwd hoe de rest van onze week verloopt? Houd dan onze facebook-pagina en Instagram goed in de gaten voor verdere updates, foto’s en dagverslagen!

  Comments are closed.