Straatsburgreis 2018 Dag 5: Terug naar huis

 • Straatsburgreis 2018 Dag 5: Terug naar huis

  Straatsburgreis 2018 Dag 5: Terug naar huis

  Vandaag brak de laatste dag van onze Straatsburgreis aan. Opgewekt zaten alle deelnemers op tijd aan het ontbijt, om vol energie te beginnen aan een dag vol ontspanning en cultuur.

  Na het uitchecken vertrokken de deelnemers richting Luxemburg. Bij aankomst werd er een lunch genuttigd, waarna de deelnemers het centrum introkken voor twee uur vrije tijd. Vervolgens kwamen de deelnemers weer bijeen, om gezamenlijk richting het museum te vertrekken.

  Eenmaal aangekomen bij het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean was menig deelnemer onder de indruk van het prachtige gebouw. Het gebouw wordt gekenmerkt door dezelfde architectuur die geassocieerd wordt met het Louvre in Parijs; beide gebouwen zijn dan ook door I.M. Pei ontworpen. Het MUDAM gebouw staat op het fort Thüngen in Kirchberg. In het museum kregen onze deelnemers een rondleiding door de expositie van de Luxemburgse kunstenares Su-Mei Tse, waarin de kleur rood centraal staat, die ervoor zorgt dat de bezoeker als het ware door de expositie geleid wordt. Na de rondleiding mochten de deelnemers zelf het overige museum verkennen.

  Na het museum was het tijd voor ons laatste diner, in het Italiaanse restaurant “Porto Nova”. Er werd genoten van een pizza en een drankje; het idee dat de deelnemers straks afscheid zouden moeten nemen van elkaar viel al zwaar.

  Ook dit jaar mag stichting MEP Limburg weer trots zijn op een prachtige Straatsburgreis. Onze deelnemers hebben niet alleen veel kennis vergaard omtrent Europa, maar hebben er ook weer een paar vrienden voor het leven bij!

   

   

  Comments are closed.