Straatsburgreis 2018 Dag 4: Goed vertegenwoordigd

 • Straatsburgreis 2018 Dag 4: Goed vertegenwoordigd

  Straatsburgreis 2018 Dag 4: Goed vertegenwoordigd

  Op de vierde dag mochten de deelnemers een half uur langer blijven liggen. Dit zorgde voor opgewekte en frisse gezichten bij het ontbijt. Met goede zin vertrokken de deelnemers dan ook naar Lieu D’Europe. Tijdens het bezoek hebben de deelnemers door middel van het spel Eurodéfi op een leuke manier informatie opgedaan over de Raad van Europa.

  Na het spel was er een gezellige lunch gepland bij restaurant ”Chez Franci”. Onder het genot van een heerlijke lasagne, werden de vragen die bij Lieu D’Europe waren gesteld nogmaals onder de loep genomen.

   

   

  Met een volle buik wandelde de groep terug naar de touringcar, om hun weg te vervolgen naar de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland. Wij arriveerden bij het indrukwekkende gebouw, dat al sinds de jaren ’60 de residentie is van de Nederlandse Ambassade.

  Door Roeland Böcker, Permanent Vertegenwoordiger voor Nederland in de Raad van Europa, werden wij ontvangen in de woonkamer van zijn residentie. Dit zorgde voor een open gesprek met een huiselijke sfeer. Er was veel ruimte voor vragen van de deelnemers, die gedurende het verhaal van mijnheer Böcker gesteld mochten worden. De deelnemers werden onder andere meegenomen in verhalen over de rijke historie van de residentie en Straatsburg, de juridische achtergrond van mijnheer Böcker, en zijn dagelijkse leven als Permanent Vertegenwoordiger.

  Onze weg vervolgde zich naar het Europees Parlement in Straatsburg, waar we een rondleiding kregen door het indrukwekkende gebouw. Gedurende de rondleiding werd er gepraat over de architectuur van het gebouw, de leden van het Europees Parlement, en het functioneren van het Europees Parlement.

  Aan het einde van de middag kregen de deelnemers vrije tijd om de stad te verkennen. Na een uur genoten te hebben van de prachtige stad, was het tijd voor een diner bij restaurant “O’Brazil”. Gedurende het diner werd er al in spanning gewacht op de bonte avond, die deze avond plaats heeft gevonden. Op naar het hotel voor de laatste, gezellige avond van de reis!

   

  Comments are closed.