Straatsburgreis 2018 Dag 1: Op weg naar Straatsburg!

 • Straatsburgreis 2018 Dag 1: Op weg naar Straatsburg!

  Straatsburgreis 2018 Dag 1: Op weg naar Straatsburg!

  Ook dit jaar organiseert MEP Limburg haar jaarlijkse reis naar Luxemburg en Straatsburg. Stipt om 09:30 vertrok onze touringcar richting Luxemburg om met een groep enthousiaste deelnemers de eerste instantie van de week te bezoeken.

  Na een tussenstop, waar de lunch en een aantal voorstelrondjes plaatsvonden, kwamen wij aan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie te Luxemburg.

  Tijdens het bezoek kregen de deelnemers van mevrouw Vandezande een interessante presentatie en een aantal interessante feitjes over het Hof van Justitie te horen. Zo worden er maar liefst  1.160.000 pagina’s per jaar vertaald in alle 24 talen die de Europese Unie kent. Na de presentatie, en behoorlijk wat vragen van onze deelnemers, kregen we van mevrouw Vandezande en meneer Kuczynski een rondleiding door het indrukwekkende gebouw. Het gebouw van het Hof wordt gekenmerkt door karakteristieke eigenschappen van symbolische waarde;  zo vind je in het gehele gebouw lampen terug die in de mijnbouw gebruikt zijn, en zijn alle lidstaten van de Europese Unie te zien in de indrukwekkende grote schilderijen op de achtste verdieping.

  Na ons bezoek aan het Hof van Justitie vertrok onze touringcar weer verder richting Straatsburg. Hier hebben we mogen genieten van een heerlijk diner: flammkuchen bij restaurant “Au Brasseur”.

  Nog nagenietend van het diner heeft de groep ingecheckt bij het hotel. Moe maar voldaan door de eerste indrukwekkende dag van onze reis, vertrokken de deelnemers richting hun kamers, om morgen weer vol energie aan onze tweede dag te beginnen!

  Comments are closed.