Straatsburgjournaal dag 5 : Au revoir Strasbourg!

 • Straatsburgjournaal dag 5 : Au revoir Strasbourg!

  Straatsburgjournaal dag 5 : Au revoir Strasbourg!

  Van 3 tot en met 7 oktober 2011 brengt een delegatie van het Model European Parliament Limburg een bezoek aan de Europese instellingen in Straatsburg. Dit bezoek vindt plaats op initiatief van René van der Linden (oud-voorzitter Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en lid Comite van Aanbeveling MEP Limburg) en Raphaël Lepot (voorzitter Stichting MEP Limburg). Het is inmiddels het derde bezoek van de Stichting, na succesvol verlopen bezoeken in 2007 en 2009. De bedoeling is dat scholieren meer inzicht krijgen in (het belang van) de Raad van Europa.

  Tijdens deze Straatsburg-reis neemt iedere deelnemer samen met een aantal reisgenoten één dag de rol van verslaggever op zich. In het onderstaande reisjournaal kunt u lezen over de ervaringen op dag 5 van Nadette Embregts (Charlemagne College), Sjoerd Peeters (Bouwens van der Boije College), Jeroen Bos (Bouwens van der Boije College) en Sander Steins (Sintermeertencollege). 
  Na een gezellige laatste avond was het vanochtend ook weer vroeg dag. Na het lekker ontbijtje zijn de koffers gepakt en moesten we er toch aan geloven: we gingen uitchecken. Het personeel vond het jammer dat de rust weer terugkeerde in het hotel. Het laatste officiële programmaonderdeel was het bezoek aan het Europees Parlement. Aangekomen bij dit indrukwekkende gebouw werden we overrompeld door de schoonheid ervan. De gids vertelde ons over het ontwerp van het gebouw en de symboliek die erin verwerkt is. Een van de hoogtepunten van het gebouw was toch wel de plenaire zaal waar de 736 Europees parlementariërs bijeenkomen. We kregen na de rondleiding nog de gelegenheid om aan een van de medewerkers van het Europees Parlement de laatste brandende vragen te stellen, waar natuurlijk gretig gebruik van werd gemaakt.  

  ’s Middags werd er koers gezet richting Nancy. Er scheen een waterig zonnetje en we struinden met de groep door het prachtige centrum van Nancy. Het afscheidsdiner vond plaats aan het imposante Place Stanislas. Na het diner vertrokken we in de druipende regen richting de warmte van onze bus. De stemming zat er op de terugreis weer aardig in en de nodige meezingers werden ingezet.  Maar toen de bloedstollende thriller ‘Inside Man’ de dvd-speler in ging, was het voor het eerst muisstil in de bus. 22 paar ogen waren gekluisterd aan het tv-scherm!

  Na deze schitterende week vol leerzame momenten, was de Straatsburgreis 2011 bij aankomst in Sittard toch echt ten einde. Er werd afscheid genomen en iedereen ging weer richting huis. Het waren zonder twijfel vijf dagen vol bijzondere personen, ontmoetingen en ervaringen. We kijken terug op een fantastische week waaraan we bovenal 22 nieuwe vrienden hebben overgehouden. Het was super!

  Comments are closed.