Start van de Nationale MEP Conferentie 2012

 • Start van de Nationale MEP Conferentie 2012

  Start van de Nationale MEP Conferentie 2012

  Van zondag 23 september t/m vrijdag 28 september 2012 zal ook dit jaar weer de Nationale MEP Conferentie plaatsvinden. Vanuit het hele land zullen 5 VWO'ers de belangen van het aan hen toegewezen EU-land behartigen. Namens provincie Limburg mogen we trots zijn op onze sterke delegatie, begeleid door dhr. Raphaël Lepot (voorzitter Stichting MEP Limburg) en dhr. Wouter Schiphorst (commissievoorzitter).

  De eerste drie dagen van het simulatieparlement zullen in het teken staan van teambuilding en commissievergaderingen. Het concept van de Nationale Conferentie is vergelijkbaar met de Limburgse MEP Conferentie: De delegaties dragen verantwoordelijkheid voor de belangen van de toegewezen EU-Lidstaat. Verdeeld over commissies moeten ze tijdens de week oplossingen vinden voor aangewezen vraagstukken. Hun bevindingen zullen de commissies uitwerken in een resolutie, het kernstuk van hun Nationale MEP Conferentie. Kortom: een geweldige uitdaging.

  De commissievergaderingen vinden dit jaar plaats boven de rivieren, in Groningen, Leeuwarden, Emmen, Coevorden, Arnhem, Lelystad en Almere.

  Na drie intensieve dagen van vergaderen hebben de commissies hun IC's (probleemstellingen) en OC's (oplossingen) verzameld in alles omvattende resoluties en vertrekken zij naar het politieke centrum van Nederland: Den Haag! Hier zullen de afgevaardigden in de Eerste Kamer der Staten-Generaal door Europese en Nederlandse politici welkom worden geheten. We hopen we dat onze delegatie deze woorden goed opneemt en nog sterker in haar schoenen staat om de laatste twee dagen van de Nationale Conferentie te stralen. Donderdag en vrijdag staan namelijk in het teken van lobbyen, speechen en debatteren. Dit alles in de hoop dat de opgestelde resoluties tijdens de Algemene Vergadering aangenomen zullen worden.

  Als klap op de vuurpijl wordt een kleine groep deelnemers geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Internationale MEP Conferenties in Madrid en Norwich. Wij wensen de afgevaardigden van de provincie Limburg heel veel succes toe komende week!

  Comments are closed.