• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Schoolvoorronde: Sintermeertencollege, Heerlen

 • Schoolvoorronde: Sintermeertencollege, Heerlen

  Schoolvoorronde: Sintermeertencollege, Heerlen

  Dit jaar vindt de Limburgse MEP Conferentie plaats van 31 mei t/m 3 juni 2010. Hieraan voorafgaand organiseert Stichting MEP Limburg op de deelnemende scholen een schooltraject dat bestaat uit een schoolvoorronde ter selectie van de schooldelegatie en aansluitend een voorbereidend traject met de geselecteerde afgevaardigden.

  Het schooltraject van het MEP op de Limburgse scholen wordt gerealiseerd onder de bezielende leiding van de MEP-schoolcoördinatoren en veelal met betrokkenheid van oud-deelnemers als "ervaringsdeskundigen".

  Door dhr. Braun en dhr. Wolfs, schoolcoördinator MEP, Sintermeertencollege

  Op een koude decemberdag maakten alle leerlingen van VWO 4 zich op voor de schoolvoorronde van MEP Limburg. Ter introductie bekeek iedereen de informatiefilm van het MEP en lichtten de betrokken docenten kort uit hoe de dag eruit zou zien. De voorronde hield in dat iedereen debatteerde over diverse stellingen.

  De enthousiaste groep leerlingen begon om 10 uur aan de eerste debatronde. Laat in de middag na het horen van de meest fantastische argumenten, interrupties  en weerleggingen bleef een groep van 12 leerlingen over. Na een volgende selectie door de jury, die bestond uit diverse docenten Nederlands, dhr. Wolfs en al onze MEP Limburg deelnemers van de conferentie van 2009, bleven er nog 9 leerlingen over.

  De schoolcoördinatoren, dhr. Wolfs en dhr. Braun, planden met deze groep een extra ronde in, waarna de 6 beste debaters overbleven: de delegatie voor de Limburgse MEP Conferentie 2010! Een mooie route, vol ervaringen in debat, informatie over het te vertegenwoordigen land Slowakije en een vracht aan informatie over het MEP bracht ons richting 31 mei, de start van de conferentie!

  De volgende leerlingen vertegenwoordigen het Sintermeertencollege tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2010:

  • Judith Claessens: Commissie Buitenlandse Zaken
  • Kim Saris: Commissie Ontwikkelingssamenwerking
  • Joy Bosch: Commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken
  • Regina Koonen: Commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken
  • Loes Pustjens: Commissie Constitutionele Zaken
  • François Varga: Commissie Regionale Ontwikkeling

  Wij wensen alle MEP deelnemers heel veel plezier en succes!

  Comments are closed.