Schoolvoorronde: Philips van Horne SG, Weert

 • Schoolvoorronde: Philips van Horne SG, Weert

  Schoolvoorronde: Philips van Horne SG, Weert

  Dit jaar vindt de Limburgse MEP Conferentie plaats van 8 t/m 11 juni 2009. Hieraan voorafgaand organiseert Stichting MEP Limburg op de deelnemende scholen een schooltraject dat bestaat uit een schoolvoorronde ter selectie van de schooldelegatie en aansluitend een voorbereidend traject met de geselecteerde afgevaardigden.

  Het schooltraject van het MEP op de Limburgse scholen wordt gerealiseerd onder de bezielende leiding van de MEP-schoolcoördinatoren en veelal met betrokkenheid van oud-deelnemers als "ervaringsdeskundigen". 

  Schoolvoorronde: Philips van Horne SG
  Door dhr. J. Evers, schoolcoördinator MEP, Philips van Horne SG
  Voor de vijfde keer werd er op de Philips van Horne SG een voorronde gehouden voor deelname aan het Model European Parliament. Elk jaar wat beter georganiseerd en met meer potentiële deelnemers dan voorheen. In vwo-4 met ongeveer honderd leerlingen is er klassikale voorlichting geweest door de schoolcoördinator en/of oud-deelnemers, gevolgd door een debat met klassikale winnaars. Uiteindelijk deden 21 leerlingen, de klassikale winnaars, mee aan de schoolvoorronde, die gehouden werd in de Raadzaal van het stadhuis van de gemeente Weert.
     

  Er werd in drie ronden gedebatteerd over stellingen die met de EU te maken hebben en een algemene slotronde. Vele deelnemers waren goed voorbereid en voorzien van de nodige argumenten, waardoor het levendige debatten werden. Fans op de tribune, medeleerlingen en ouders, volgden met spanning het verloop van de wedstrijd.

  Tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2009 zullen de volgende leerlingen van de Philips van Horne SG deelnemen als afgevaardigde van het Verenigd Koninkrijk:

  • Niels Berger; commissie Buitenlandse Zaken;
  • Rosalie van der Vegt; commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken;
  • Luc Geraats; commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid;
  • Henri Maas; commissie Regionale Ontwikkeling;
  • Myrthe Peeters; commissie Cultuur en Onderwijs;
  • Thomas van Gemert; commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.

  Comments are closed.