Schoolvoorronde: Charlemagne College te Landgraaf

 • Schoolvoorronde: Charlemagne College te Landgraaf

  Schoolvoorronde: Charlemagne College te Landgraaf

  donderdag 5 april 2012


  Dit jaar vindt de Limburgse MEP Conferentie plaats van maandag 9 mei t/m donderdag 12 mei. Hieraan voorafgaand organiseert Stichting MEP Limburg op de deelnemende scholen een schooltraject dat bestaat uit een schoolvoorronde ter selectie van de schooldelegatie en aansluitend een voorbereidend traject met de geselecteerde afgevaardigden. 
  Schoolvoorronde: Charlemagne College te Landgraaf.

  Op het Charlemagne College werd op 5 april een voorronde gehouden met 13 vrijwillige deelnemers. In een tweetal voorrondes werd er gedebatteerd over de volgende stellingen:

  1. Jongeren die coma-zuipen moeten de medische kosten hiervan zelf betalen.”
  2. Mensen met een IQ lager dan 75 moet verboden worden om kinderen te krijgen.”
  De debatten bestonden uit een betoogronde, van tweemaal drie minuten, en een open ronde van 12 minuten, steeds geleid door een gespreksleider. Telkens kregen de leerlingen 10 minuten om zich op het debat voor te bereiden.


  De Jury bestond uit een viertal leerlingen, die vorig jaar met het MEP hebben meegedaan: Philippe Schyns, Jim Gulpen, Denise Quint en Nadette Embregts.
  Er werd gelet op de volgende punten:

  • Voldoende eigen inbreng
  • Ingaan op argumenten van de opponent
  • Taalgebruik
  • Attitude
  • Ingaan op Feedback van de jury

       

  Na de eerste debatronde ontvingen alle deelnemers feedback. In de tweede debatronde werd er op gelet of de deelnemers deze feedback toepasten en zich verbeterden.
  Er werden twee goede debatten gehouden, waarbij enkele leerlingen er duidelijk uitsprongen. De sfeer was positief en enthousiast. De geselecteerde leerlingen hebben er veel zin in!

  Comments are closed.