Schoolvoorronde: Bouwens van der Boijecollege, Panningen

 • Schoolvoorronde: Bouwens van der Boijecollege, Panningen

  Schoolvoorronde: Bouwens van der Boijecollege, Panningen

  Dit jaar vindt de Limburgse MEP Conferentie plaats van 8 t/m 11 juni 2009. Hieraan voorafgaand organiseert Stichting MEP Limburg op de deelnemende scholen een schooltraject dat bestaat uit een schoolvoorronde ter selectie van de schooldelegatie en aansluitend een voorbereidend traject met de geselecteerde afgevaardigden.

  Het schooltraject van het MEP op de Limburgse scholen wordt gerealiseerd onder de bezielende leiding van de MEP-schoolcoördinatoren en veelal met betrokkenheid van oud-deelnemers als "ervaringsdeskundigen". 

  Schoolvoorronde: Bouwens van der Boijecollege
  Door dhr. R. Martens, schoolcoördinator MEP, Bouwens van der Boijecollege
  Aan het begin van het schooljaar is er op het Bouwens van der Boijecollege voorlichting gegeven over de module debating. Leerlingen die zich inschrijven voor deze module kunnen kiezen voor verschillende trajecten, waaronder deelname aan de Limburgse MEP Conferentie. Meer dan twintig enthousiaste leerlingen hebben in de module hun debatvaardigheden verbeterd. Stemgebruik, houding, overtuigingskracht, argumenteren, kortom alle elementen die van belang zijn bij een debatwestrijd kwamen aan bod. 

  In januari vond een belangrijke voorselectie plaats, namelijk een debatwedstrijd tussen leerlingen en een team docenten. Voor het eerst debaten met publiek en jury tegen tegenstanders van formaat. De leerlingen wonnen deze wedstrijd met 2-1. Wat duidelijk opviel was dat de training van de afgelopen maanden haar vruchten afwierp. Er stonden ervaren debaters tegen in dat opzicht minder ervaren docenten. 
  Na deze wedstrijd werden de twee teams geformeerd, waaronder een team dat de delegatie van het Bouwens van der Boijecollege vormt voor de komende Limburgse MEP Conferentie. Vanaf april is deze delegatie zich inhoudelijk aan het voorbereiden op de Conferentie en kijkt ze er zodoende reikhalzend naar uit.

  Tijdens de Limburgse MEP Conferentie 2009 zullen de volgende leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege deelnemen als afgevaardigde van Hongarije:

  • Anne Zeegers; commissie Buitenlandse Zaken;
  • Rein Jacobs; commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken;
  • Jill Engelen; commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid;
  • Han Jacobs; commissie Regionale Ontwikkeling;
  • Lenny Peeters; commissie Cultuur en Onderwijs;
  • Bahar Alkelic; commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.

  Comments are closed.