Ria Oomen attendeert MEP op nieuwe Europese tv-zender: ‘Europarl TV’

 • Ria Oomen attendeert MEP op nieuwe Europese tv-zender: ‘Europarl TV’

  Ria Oomen attendeert MEP op nieuwe Europese tv-zender: ‘Europarl TV’


  Wil je op de hoogte zijn van de huidige uitdagingen van het Europees Parlement, zoals het bevorderen van duurzame energie of het verbeteren van de gezondheidszorg of andere interessante projecten?  Of wil je meer weten over de werking van het parlement en eens een vergadering live bekijken? Dit alles wordt nu een stuk gemakkelijker, zo attendeert Europarlementariër Ria Oomen-Ruiten de deelnemers van het MEP. Om de communicatie van het Europees Parlement met volwassenen en vooral ook met jongeren te verbeteren hebben we namelijk een gloednieuwe , online tv-zender gelanceerd: 'Europarl TV'. Een belangrijke stap om het Europees Parlement dichter bij zijn (toekomstige) kiezers te brengen, aldus Ria Oomen-Ruijten.

  Op de website is er voor ieder wat wils. Zo is er een kanaal voor diegene die bijzonder geïnteresseerd is in Europa en haar beslissingsprocedures, maar ook een kanaal waarbij verschillende opvattingen naar voren komen, een kanaal met live-uitzendingen vanuit het Parlement en een kanaal dat zich richt op de jeugd, genaamd 'Jong Europa'. Alle uitzendingen zijn te bekijken wanneer je wilt. Verder is er toegankelijke informatie te vinden over het functioneren van het Parlement. Extra bijzonder aan het ambitieuze project is dat de zender uitzendingen in meer dan 20 (!) Europese talen verzorgt, zodat de uitzendingen voor iedere Europeaan te volgen zijn.

  De zender is te ontvangen door iedereen die beschikt over breedband internet en is te vinden via deze link. "Ik hoop van harte dat er in Nederland veelvuldig gebruik gemaakt zal worden van dit initiatief", besluit de Limburgse Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten.

  Comments are closed.