Provincie stemt over voortbestaan MEP Limburg

 • Provincie stemt over voortbestaan MEP Limburg

  Provincie stemt over voortbestaan MEP Limburg

  Maastricht – Stichting Model European Parliament (MEP) Limburg verkeert in grote onzekerheid over haar toekomst sinds de provincie Limburg deze zomer een nieuwe subsidie heeft afgewezen. De stichting heeft een brief aan de provincie geschreven waarin wordt gevraagd om terug te komen op dit besluit. Elk jaar simuleert MEP vier intensieve dagen lang de Europese Unie met ruim 100 scholieren afkomstig van 13 scholen verspreid door heel Limburg. Vandaag stemmen Provinciale Staten van Limburg tijdens een Statenvergadering over een subsidie die het voortbestaan mogelijk maakt.

  In november 2011 diende Stichting MEP Limburg een nieuw subsidieverzoek verzoek in bij de provincie Limburg voor de volgende edities van de MEP simulaties. “Het MEP draagt zo bij aan het politieke bewustzijn van de Limburgse jongeren,” zegt Raphaël Lepot, voorzitter MEP Limburg, “Daarnaast leren zij grensoverschrijdend te denken door middel van de Europese dimensie.” Stichting MEP is blij met de omvangrijke steunbetuigingen. Verschillende Limburgse afdelingen van politieke jongerenorganisaties zoals het CDJA, de Jonge Socialisten, DWARS, ROOD en de Jonge Democraten hebben in een brief het belang van het MEP benadrukt.  Na de organisatie van de grote Limburgse MEP Conferentie in mei als vervolg op het voortraject op de deelnemende scholen, bleek deze zomer het vertrouwen in een positieve reactie van de provincie ongegrond. Dit ondanks dat de resterende 50% van de begroting wordt gefinancierd door een eigen bijdrage van scholieren, het bedrijfsleven en andere sponsoren. Vandaag buigen Provinciale Staten van Limburg zich over een motie die de toekomst van MEP Limburg waarborgt. De organisatie van nieuwe activiteiten is wegens gebrek aan financiële middelen opgeschort.
  “MEP is in Nederland en Europa uitgegroeid tot een instituut, na de Limburgse versie stromen deelnemers door naar de nationale en zelfs Europese Editie,” aldus Lepot, “Juist in Limburg is een focus op Brussel en de Euregio van belang voor de regionale economie en werkgelegenheid.”  MEP is er trots op elk jaar zoveel scholieren enthousiast en kritisch te maken over de kansen en bedreigingen van Europa. De stichting hoopt dat ook de komende jaren voor nieuwe generaties mogelijk te maken.

  Comments are closed.