• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Persbericht LBMC 2021

 • Persbericht LBMC 2021

  Limburgse jongeren debatteren over de toekomst van Europa

  Zestig scholieren uit Belgisch en Nederlands Limburg buigen zich over diverse Europese vraagstukken.

  Maandag 17 tot en met donderdag 20 mei komen zestig scholieren uit Belgisch en Nederlands Limburg digitaal bijeen om te discussiëren over de toekomst van EU. Zes verschillende Europese vraagstukken – van internationale handel met China tot onderwijs vormgeven op lokaal niveau – staan de komende vier dagen centraal. De scholieren vertegenwoordigen allen een Europese lidstaat en behartigen de belangen van dit land. De focus ligt echter niet alleen op de verschillen tussen de lidstaten: het einddoel is een gezamenlijke resolutie opstellen die uiteindelijk goedkeuring krijgt van het Europees Parlement – dat eveneens gerepresenteerd wordt door deze groep scholieren.

  De conferentie is een prachtige mogelijkheid voor vierdeklassers om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontplooien. Deze toekomstige politici en bestuurders krijgen diverse workshops en trainingen om klaar gestoomd te worden voor het werkveld. De activiteit sluit mooi aan op de actuele EU-conferentie over de toekomst van Europa, die op 9 mei 2021 werd gelanceerd.

  De zestiende Limburgse MEP Conferentie is voor het grootste deel in een online vorm gegoten. Hierdoor gaat de conferentie niet alleen mee met de tijd, maar zorgt het ook voor een nieuwe dimensie aan het programma en worden de scholieren getraind in het vergaderen anno 2021. De kers op de taart is echter nog steeds fysiek: de Plenaire Vergadering zal zich donderdag 20 mei in het gebouw van Pathé Maastricht afspelen. Ter afsluiting zal Europarlementariër Jeroen Lenaers de scholieren digitaal toespreken.

  Dankzij de grote steun van Provincie Limburg, scholenstichtingen LVO, SOML, SVOPL en de Trevianum scholengroep, is Stichting Model European Parliament in staat unieke kansen te bieden aan jongeren van scholen uit de Euregio.

  Stichting Model European Parliament (MEP) Limburg organiseert onder het credo ‘voor jongeren, door jongeren’ jaarlijks verschillende activiteiten om jongeren kennis te laten maken met de Europese Unie en haar instellingen. Inmiddels hebben al meer dan duizend scholieren deelgenomen aan de provinciale, nationale en internationale conferenties van het Model European Parliament. Daarnaast streeft de stichting ernaar om de sociale en professionele vaardigheden verder te ontwikkelen van de bij haar aangesloten scholieren.

  Contactgegevens Persbericht
  Emmy Pinckaers
  T. +31 (0)6 22 14 53 44
  E. Emmy.pinckaers@meplimburg.nl

  Comments are closed.