Oproep: Meld je nu aan voor het journalistenteam voor de Limburgse MEP Conferentie 2013!

 • Oproep: Meld je nu aan voor het journalistenteam voor de Limburgse MEP Conferentie 2013!

  Oproep: Meld je nu aan voor het journalistenteam voor de Limburgse MEP Conferentie 2013!

  De Limburgse MEP Conferentie van 2013 ligt op de loer en natuurlijk is een conferentie niet compleet zonder de Model European Press! Dit jaar zal de Limburgse MEP Conferentie van 15 tot en met 18 april plaatsvinden in Conferentiecentrum Rolduc en wie weet mag jij er opnieuw bij zijn? Ditmaal echter niet als deelnemer, maar als journalist. Het pers team zal door de gangen van Rolduc struinen op zoek naar spannende nieuwtjes, weetjes en roddels, maar draagt ook de verantwoordelijkheid voor het schrijven van artikelen over de commissievoorzitters, bestuursleden en de prominente politici. Wij bieden jullie dan ook graag de mogelijkheid onderdeel uit te maken van dit team. Ben jij een enthousiaste oud-deelnemer aan de Limburgse MEP Conferentie van 2012 die goed kan schrijven en bovenal graag wil schrijven? Dan is deze oproep voor jou bedoeld! 

  Het befaamde journalistenteam zal samen met de hoofdredactie zorg dragen voor de Model European Press, die elke dag meerdere malen uitgebracht wordt. Vergeet niet dat deze krantjes elk jaar weer met enorm veel plezier gelezen worden door de deelnemers, maar ook door familieleden thuis en de grote achterban die het MEP rijk is. Als journalist moet je over een aantal belangrijke kwaliteiten beschikken: Je moet, zoals eerder vermeld, enthousiast willen en kunnen schrijven, maar ook bereid zijn in een team te werken en durven integreren in de dagelijkse bezigheden van de deelnemers. Als journalist moeten je oren te allen tijde gespitst zijn en je ogen wagenwijd open. Een lid van de Model European Press ontgaat niets. Daarnaast dien je als (potentiële) journalist beschikbaar te zijn op de voorbereidingsdag voor journalisten en commissievoorzitters, 30 maart aanstaande, en tijdens de conferentie van 14 tot en met 18 april. Graag attenderen wij alle geïnteresseerden vooraf erop dat aanwezigheid op deze data verplicht is.

  Nu, heb jij interesse om als journalist ervoor te zorgen dat de Model European Press ook dit jaar weer een groot succes wordt? Dan is het wellicht een goed idee om je aan te melden door twee schrijfopdrachten in te zenden! Ten eerste vereisen wij van de journalisten in spé een motivatie (maximaal 500 woorden) waarin je jezelf introduceert, meer vertelt over jouw kwaliteiten en interesses en bovendien uitlegt waarom je bereid bent de functie van journalist te bekleden. Aan jou de taak jouw passie voor het MEP, het schrijversvak en de Nederlandse taal over te brengen. De tweede opdracht zal het meest doorslaggevend van aard zijn, omdat we graag zien dat jullie hiervoor jullie creativiteit de vrije loop laten gaan. Wij verlangen van jullie een column (plus minus 300 woorden) over een MEP-activiteit die jou is bijgebleven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Straatsburgreis of een voor jou opvallend onderdeel van de Limburgse MEP Conferentie zoals het bezoek aan Snowworld of je angstzweet tijdens het plenaire debat.

  Beide inzendingen dienen vóór 17 februari ingeleverd te zijn via verslagen@meplimburg.nl. Mocht je nog vragen hebben over het journalistenteam, de vereiste inzendingen of de Limburgse MEP Conferentie, dan kun je te allen tijde contact opnemen met het PR Team van Stichting MEP Limburg via verslagen@meplimburg.nl. Wij kijken in ieder geval uit naar jullie inzendingen. Wees creatief en overtuig ons ervan dat jij geknipt bent om deel uit te maken van het journalistenteam. Veel succes! 

  Comments are closed.