Oproep: Journalistenteam MEP Conferentie 2012

 • Oproep: Journalistenteam MEP Conferentie 2012

  Oproep: Journalistenteam MEP Conferentie 2012

  Geachte leden van de MEP-Conferentie van 2011,

   

  Voor de komende conferentie, die zal plaatsvinden van 7 tot 10 mei 2012, krijgen jullie de mogelijkheid om deel uit te maken van de Model European Press. Het journalistenteam zal zorg dragen voor de befaamde MEP-krantjes, social media en de online nieuwsberichten die niet alleen door de deelnemers, maar ook door ouders, coördinatoren en relaties van het MEP met plezier gelezen worden. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor aanstaande conferentie in volle gang, wat betekent dat het tijd wordt dat het journalistenteam vorm krijgt. Zou jij graag een week lang kruipen in de huid van een journalist? Dan is deze oproep allicht bedoeld voor jou.

  Begint jouw hart sneller te kloppen bij het idee aan het schrijven van artikelen, interviewen van politici, bestuurslieden en deelnemers, bij het ontfutselen van de laatste roddels en weetjes binnen de conferentie? Dan is het allicht een goed idee om een mail te sturen naar verslagen@meplimburg.nl, waarin je aangeeft geïnteresseerd te zijn en graag de functie van journalist te willen bekleden. Als journalist moet je over een aantal cruciale kwaliteiten beschikken. Je moet goed kunnen en vooral ook durven schrijven, bereid zijn om deel uit te maken in een enthousiast team van jongeren en kunnen presteren onder druk. We verwachtten niet van de kandidaten dat ze beschikken over oneindige voorkennis van het schrijversvak, maar hopen wel op potentiële journalisten die bereid zijn te leren, te presteren en uiteraard anderen te informeren en amuseren.


  Om kans te maken op een plek in het journalistenteam voor de conferentie van 2012 zul je twee schrijfopdrachten moeten insturen, die beoordeeld worden door de peiler PR en de hoofdredactrice, die jullie gedurende de gehele week zal sturen en begeleiden. De eerste opdracht betreft een motivatie van maximaal 500 woorden, waarin jij duidelijk aangeeft waarom jij graag deel uit wil maken van de Model European Press. Maak duidelijk waar jouw kwaliteiten en interesses liggen, wat jou geschikt maakt als journalist en wat je verwachtingen zijn. De tweede en ook meteen de doorslaggevende opdracht betreft een schrijfopdracht, waarin je al je journalistieke talent in de strijd mag gooien. Deze opdracht houdt in dat je een formeel verslag moet schrijven over de Brusselreis die 7 maart aanstaande plaats zal vinden. Uit dit verslag moet duidelijk blijken dat je over voldoende kennis beschikt van het Model European Parlement, de Nederlandse taal en dat je durft uit te blinken in originaliteit, schrijfvaardigheid en stijl.

  Het verslag dient niet langer te zijn dan 500 woorden en voor 17 maart ingeleverd te worden. Mocht jij niet aanwezig zijn op de Brusselreis, maar toch kans willen maken op een plek in het journalistenteam, dan mag je als vervangende opdracht een column, kort verhaal of nieuwsartikel schrijven over een MEP-gerelateerd onderwerp naar keuze insturen. Geef je creativiteit de vrije loop en zorg voor een pakkend, origineel en goed gestructureerd verhaal. Beide opdrachten mogen samen opgestuurd te worden naar verslagen@meplimburg.nl.


  Voor vragen kun jullie te allen tijde terecht bij Joyce Nafzger (Joyce.nafzger@meplimburg.nl) – hoofdredactrice MEP Press 2012 – en Lionne Kockelkoren (lionne.kockelkoren@meplimburg), peiler PR, die jullie tijdens de gehele conferentie zullen ondersteunen.
  We hopen originele en enthousiaste inzendingen te ontvangen, zodat we ook dit jaar de MEP-krantjes tot een succes kunnen maken. Veel succes!

  Comments are closed.