• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Bezoek Europees Parlement Brussel

Brussel, het hart van de Europese Unie

Naast de Conferentie organiseert Stichting MEP Limburg ook tal van andere activiteiten. Wij bieden de deelnemers deze activiteiten aan om ze nader kennis te laten maken met Europa. Een van deze activiteiten is een dagtochtje naar Brussel.

Natuurlijk is niet zomaar voor Brussel gekozen, Brussel huisvest immers al decennia tal van Europese instellingen en wordt beschouwd als de facto hoofdstad van de Europese Unie. Een stad die een MEP-deelnemer zeker eens in zijn of haar leven bezocht moet hebben.

Het formele gedeelte van de dag begint vaak met een bezoek aan het Europees Parlement, zo zien onze deelnemers hoe het er nou echt aan toe gaat bij het Parlement. We proberen ook jaarlijks in contact te komen met verschillende Europarlementariërs. Vaak zijn er toch wel een paar parlementariërs die maar al te graag een plekje in hun agenda vrijhouden voor een groep enthousiaste jongeren. 


885441_555539604468002_1052675673_o (1)

Deze gesprekken vormen een zeer interactief gedeelte van de dag. De Europarlementariërs gaan immers maar al te graag in discussie met onze deelnemers over de meest actuele onderwerpen. Dit is natuurlijk dé kans voor MEP’ers om hun kennis en kwaliteiten, die ze tijdens de conferentie hebben opgedaan, aan echte vakmensen te laten zien.

Naast het formele programma biedt deze dag ook de kans aan deelnemers om elkaar nog eens te zien, een mini-reünie als het ware. In de middag krijgen de deelnemers vaak nog de kans om Brussel zelf te ontdekken in groepjes en dus bij te praten met de anderen.

Al met al een dag je die als oud-deelnemer zeker niet wilt missen!