Onvergetelijke ervaring van Sverre Kelderman

 • Onvergetelijke ervaring van Sverre Kelderman

  Onvergetelijke ervaring van Sverre Kelderman

  De Nationale MEP Conferentie 2016 is alweer achter de rug en we mogen concluderen dat het een geslaagde Conferentie was. Maar liefst twee deelnemers uit Limburg gaan door naar een Internationale MEP Conferentie, namelijk Sverre Kelderman en Sander Herbergs. Natuurlijk is de Nationale Conferentie een ervaring om over naar huis te schrijven en zijn we allemaal erg benieuwd hoe de deelnemers van dit jaar het hebben ervaren. Gelukkig heeft Sverre zijn onvergetelijke ervaring voor ons samengevat in het onderstaande artikel. Veel leesplezier!

   

   

  “De Nationale MEP Conferentie was een onvergetelijke ervaring. Het is geweldig om te zien wat het Europees Parlement in werkelijkheid inhoudt. Door zelf mee te maken wat de EU betekent en er zelf een rol in te spelen heb ik meer geleerd dan dat ik ooit uit een boek zal halen! Na mijn vertrek uit Limburg was ik vier uurtjes later aangekomen in Middelburg. Ik vond het jammer dat ik de delegatie pas weer in Den Haag (drie dagen later) terugzag. De hele delegatie kon het goed met elkaar vinden, en met een paar heb ik zelfs een sterke band opgebouwd die ik niet zo snel had verwacht. Maar dit is achteraf gezien logisch, want je trekt toch een week lang op met leeftijdsgenoten die allemaal dezelfde interesses delen!

  Op mijn tijd in Middelburg kan ik met alle plezier terugkijken. Ik had graag de stad willen ontdekken en de rondvaart op zondag was hier ook voor bedoeld, maar op eigen houtje is het toch anders. Maar ja, we zaten niet in Middelburg als een stelletje toeristen, er was werk aan de winkel! Onze Commissie, internationale handel, is een enorm ingewikkeld onderwerp aangezien er meer bij komt kijken dan je zou verwachten. We hebben rekening moeten houden met werkloosheid, milieuwetgeving, mensenrechten en hebben zelfs bijna de grondwet overtreden! Uiteindelijk hebben we toch overal een oplossing voor kunnen vinden en hebben we de resolutie naar onze tevredenheid kunnen uitschrijven. Er was naderhand toch nog genoeg tijd over om het nachtleven van Middelburg mee te maken!

  Mijn gastgezin was echt super. Ik logeerde samen met een andere MEP’er uit Breda in een gastgezin aan de buitenkant van Middelburg. De vader uit ons gastgezin was een Eerste Kamerlid en zelfs meerdere keren burgemeester geweest van o.a. Middelburg! Hij heeft onze vragen met veel plezier beantwoord en zo ben ik zelfs nog méér over de Nederlandse politiek te weten gekomen dan ik had gedacht! Maar naast de prachtige politieke titel hebben we over het gastgezin ook verder niets te klagen. Ze hebben geweldig voor ons gezorgd!

  Op woensdag zijn we met de bus naar Den Haag gereden. Eenmaal daar aangekomen heeft de bus ons afgezet bij het Stayokay in Den Haag en hebben we ons kunnen opfrissen voor de rest van de dag. Ikzelf was delegatieleider en heb dus de landenspeech in de Eerste Kamer voorgedragen. Blijkbaar had de vader van ons gastgezin uit Middelburg een briefje achtergelaten in een van de bankjes en ik was erg verrast toen ik hem ontving! Mijn speech heb ik met veel plezier en tevredenheid kunnen voordragen. Daarnaast heb ik veel complimenten gekregen van toehoorders en zelfs van mensen thuis die het via een livestream hebben kunnen volgen.

  Op donderdag en vrijdag waren de algemene vergaderingen. Door (soms hevig) te debatteren ben ik zelf ook een heel stuk wijzer geworden over de gang van zaken van de Europese Unie. Helaas is de resolutie internationale handel niet aangenomen en de treurnis was duidelijk voelbaar in de commissie. Maar ja, ‘that’s life’ zullen we dan maar zeggen. De tijd in de oude Tweede Kamer was geweldig en de delegatie Kroatië (Limburg) heeft zelfs een éxtra rondleiding gekregen door het gehele gebouw rondom de Tweede Kamer!

  Mijn MEP week was daadwerkelijk onvergetelijk! Het was een enorme ervaring en ik heb ook ontzettend veel geleerd!  Ik heb daarnaast veel nieuwe kennissen opgedaan en veel mensen mogen ontmoeten, waaronder Dominique van der Heijden, Milos Labovic en Khadija Arib! Voor de mensen die niet weten wat ze moeten verwachten: jullie zullen verbaasd zijn! Ik kan met veel plezier terugkijken op de Nationale MEP Conferentie (en mag gelukkig de Internationale Conferentie ook meemaken) !”

  – Sverre Kelderman

  Comments are closed.