Nationale MEP Conferentie van start

 • Nationale MEP Conferentie van start

  Nationale MEP Conferentie van start

  De deelnemers die tijdens de afgelopen Limburgse Conferentie te horen kregen dat zij 'naar Den Haag' mochten, hebben er al een tijdje naar uitgekeken: het begin van de Nationale MEP Conferentie. Vandaag, zondag 20 september, is het zo ver: samen met leerlingen uit alle andere provincies zullen zij zich van 20 t/m 25 september als echte Europarlementariërs bezighouden met welk beleid goed is voor Europa. 

  Tijdens de Nationale MEP Conferentie vertegenwoordigt elke provincie een EU-lidstaat en ditmaal heeft Limburg wederom de eer de belangen van Slowakije te behartigen. Gedurende de eerste drie dagen verblijven de deelnemers in gastgezinnen verspreid over verschillende delen van het land, te weten Friesland, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en de regio Rotterdam. Hier zal, na een teambuilding, al snel ijverig worden vergaderd door de verschillende commissies. Maar goed ook, want de opgave waarvoor de commissies gesteld worden is niet gering: lastige onderwerpen als de economische crisis en de vergrijzing staan op de agenda en de commissieleden dienen samen tot overtuigende compromissen zien te komen. 

  Als deze compromissen bereikt zijn en ze zorgvuldig geformuleerd in de zogenoemde resolutie staan, zetten alle commissies koers richting Den Haag. Hier zal mevrouw Van Sminia-Meijerink, Secretaris-Generaal van Stichting MEP Nederland, het parlement welkom heten tijdens de officiële opening in de Oude Vergaderzaal van de Tweede Kamer. Gedurende de laatste twee dagen vindt in deze zaal het hoogtepunt van de Conferentie plaats: tijdens de Algemene Vergadering debatteert het jeugdige parlement namelijk over het werk van de afgelopen dagen. Uiteindelijk worden de resoluties in stemming gebracht en zullen sprekers als mevrouw Timmerman-Buck, voorzitter van de Eerste Kamer, en de heer Van Baalen, lid van het Europees Parlement, de officiële sluiting verzorgen.

  Daphne Dovermann (Charlemagne College)           Buitenlandse Zaken (I)
  Han Jacobs (Bouwens van der Boijecollege) Buitenlandse Zaken (II)
  Julien Beuken (Sint-Maartenscollege) Ontwikkelingssamenwerking
  Suzanne Overbeek (Raayland College) Economische en Monetaire Zaken
  Cécile Magnée (Porta Mosana College) Werkgelegenheid en Sociale Zaken

  Sven van Mourik (Stella Maris College)

  Interne Markt en Consumentenbescherming
  Ruben Schreibers (Sintermeertencollege) Landbouw en Plattelandsontwikkeling
  Benjamin Bädorf (Sophianum SG) Cultuur en Onderwijs
  Lisa Joosten (Graaf Huyn College) Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken
  Thomas van Gemert (Philips van Horne SG) Constitutionele Zaken

  Manon van de Ven (Porta Mosana College)

  Commissievoorzitter Landbouw en Plattelandsontwikkeling

  Comments are closed.