Nationale MEP Conferentie 2012: De Limburgse delegatie klaargestoomd voor Den Haag

 • Nationale MEP Conferentie 2012: De Limburgse delegatie klaargestoomd voor Den Haag

  Nationale MEP Conferentie 2012: De Limburgse delegatie klaargestoomd voor Den Haag

  Met dank aan Laura Nieboer, Sintermeertencollege

  Heel toepasselijk kwamen we als Limburgse delegatie op zaterdag 1 september 2012 bijeen in onze provinciale hoofdstad, Maastricht, om daar klaargestoomd te worden voor de Nationale MEP Conferentie 2012. Per toeval vond daar diezelfde dag ook ‘De Flikkendag’ plaats. Hier hebben we dan ook gebruik van gemaakt, door als teambuilding de Flikken Maastricht Speurtocht te lopen. Dit was ondanks dat hij vrij moeilijk was, heel erg gezellig en leerzaam.

  Om 10:00 uur 's ochtends verzamelden we al in de stad en werden we voorzien van de benodigde opdrachten en routes. Het was erg leuk om iedereen weer te zien en bij te praten. De speurtocht zorgde ervoor dat we niet alleen de stad, maar ook elkaar beter leerden kennen. Aan het einde van de speurtocht, die niet altijd even foutloos werd gelopen, hebben we uiteindelijk toch het goede antwoord gevonden door onze koppen bij elkaar te steken. Zo blijkt opnieuw dat teamwork goed van pas kan komen!
  Na het lopen van de speurtocht hebben we heerlijk geluncht, waarna we begonnen aan het inhoudelijke programma. Allereerst was aan de delegatie de beurt een presentatie van 7 tot 10 minuten te geven over ons eigen commissievraagstuk. Deze presentaties hadden we voorbereid zodat we ons goed konden verdiepen in de aan ons toegewezen commissies en landen. Iedere Limburgse afgevaardigde is namelijk ingedeeld in een commissie, alwaar een apart vraagstuk behandeld wordt. Na afloop van iedere presentatie was het aan de rest van de delegatieleden om vragen te stellen en feedback of aanvullingen te geven. Soms mondde deze nabespreking al uit in een klein debat. Door naar de anderen te luisteren en over de verschillende visies te discussiëren, konden we ons optimaal voorbereiden en onze kennis over onze commissievraagstukken delen én vergroten. De perfecte basis voor een sterke delegatie was gelegd!

  Wij, de delegatie van de Provincie Limburg, hebben er allemaal ontzettend veel zin in om de andere afgevaardigden te laten zien wat wij in onze mars hebben. De voorbereidingsdag heeft ons zeker sterker gemaakt en het teamgevoel aangewakkerd. Op naar het noorden!

  Namens Limburg zullen de volgende afgevaardigden het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen:

  • Sebastiaan Olislagers (Trevianum SG) (Delegatieleider)
  • Jeroen Jung (Charlemagne College)
  • Tristan Schyns (Stella Maris College)
  • Dion Baetsen (Bouwens van der Boije College)
  • Jelle Jaspar (Graaf Huyn College)
  • Eline Berger (Philips van Horne SG)
  • Hans Deckers (Sophianum SG)
  • Laura Nieboer (Sintermeertencollege)
  • Johan de Munnik (Porta Mosana College)
  • Niels Eberson (Connect College)

  Daarnaast maken nog twee Limburgse afgevaardigden deel uit van de Gemengde Delegatie, welke gedurende de conferentie de belangen van Slowakije zal behartigen, te weten:

  • Stef Voermans (Raayland College)
  • Stan Smeets (Graaf Huyn College)

  Voor een kleine visuele impressie kunt u daarnaast terecht in het fotoalbum van de Nationale MEP Conferentie 2012

  Comments are closed.