• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

MEP Nationaal 2015 door Lucas Werner

 • MEP Nationaal 2015 door Lucas Werner

  MEP Nationaal 2015 door Lucas Werner

  Zondagochtend, ik werd wakker en besefte dat het écht ging beginnen: ‘De Nationale MEP Conferentie 2015’. Vanuit Geleen vertrok ik naar centraal station Den Bosch, waar wij, als commissie, de komende dagen verbleven. Nadat iedereen kort kennis had gemaakt, was het tijd voor de échte teambuilding. Wij kregen de opdracht om een kunstwerk te maken in de kunstvorm Land Art. Tijdens de teambuilding hebben we elkaar goed leren kennen en werd het al snel een gezellige groep!

   

  De volgende ochtend vond de eerste vergadering plaats. Strak in pak, koffertje ingepakt, de laatste voorbereidingen getroffen en helemaal klaar om te beginnen met vergaderen in het provinciehuis. De vergadering werd ingeleid door een Europarlementariër die ons de nodige informatie over zowel het Europees Parlement als ons vraagstuk heeft gegeven. Met deze informatie was het aan ons de taak om zelf te discussiëren over ons vraagstuk. Nadat de grootste problemen besproken waren, dachten we al na als een écht team over de beste oplossingen.

  Na de vergadering was er de gelegenheid om met de groep Den Bosch te verkennen. Nieuwe vriendschappen bloeiden op en de groep werd steeds hechter. Een mooie dag werd afgesloten en iedereen keerde terug naar het gastgezin.

  De tweede en tevens laatste vergaderdag was het zwaarst. Vechten voor je land om jouw mening erdoorheen te krijgen. Maar natuurlijk moesten er ook compromissen gesloten worden, wat soms erg lastig was. Uiteindelijk hadden we het gehaald om tot een ijzersterke resolutie te komen, waar bijna iedereen achter stond.

  Op woensdag vertrokken we naar Den Haag, waar de officiële opening van de conferentie plaatsvond in de Eerste Kamer. Een prachtige zaal, waar de delegatievoorzitters en andere interessante sprekers mooie speeches gaven. Na deze opening kwamen we voor het eerst bij elkaar met onze Limburgse delegatie. Ervaringen werden uitgewisseld en het was erg leuk om te horen wat iedereen al had meegemaakt. Nadat we hadden bijgepraat was het tijd voor de delegatievergadering. Alle resoluties moesten besproken worden binnen één uur, een lastige taak! De dag werd afgesloten met een lobbysessie, wat de laatste kans was om mensen te overtuigen van jouw resolutie.

  Donderdag werd de plenaire vergadering geopend door de voorzitter van de Tweede Kamer die ons tips meegaf maar vooral veel plezier toewenste. Na deze speech was het moment daar, onze resolutie moest behandeld worden. Ik mocht het spits afbijten door een speech te geven, wat gelukkig erg goed verliep! Maar toen werd het open debat geopend en kwam er een zee van gele landbordjes op ons af. Dat was even schrikken. Maar het debat verliep erg goed en we hebben als commissie onze resolutie goed verdedigd. Helaas werd onze resolutie niet aangenomen maar we waren toch erg tevreden!

  De plenaire vergaderingen van zowel de donderdag als de vrijdag waren zwaar en de parlementariërs waren erg kritisch. Maar het was erg leuk om deel te nemen aan deze vergaderingen!

  Toen was het moment daar, de bekendmaking van de internationale delegatie. Ik hoorde mijn naam: ‘’Limburg – Lucas Werner’’. Voor mij het mooiste moment van het MEP nationaal en ook een van de mooiste momenten van mijn leven. Er ontstond een gevoel van enorme blijdschap, want ik mag Nederland vertegenwoordigen op de internationale MEP conferentie!

  De Nationale MEP Conferentie 2015 was voor mij een prachtige week!

  Lucas Werner

  Comments are closed.