• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Solliciteren

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Het bestuur van Stichting MEP Limburg is altijd ontvankelijk voor sollicitaties van personen die met hun enthousiasme en vernieuwende ideeën een aanvulling zullen zijn op het huidige bestuur.

We zijn op zoek naar bestuursleden die per direct of op een later afgesproken moment kunnen intreden en bereid zijn zich in te zetten voor verschillende peilers van Stichting MEP Limburg. Lijkt het jou fantastisch om mee te helpen met het organiseren van onze reizen en Conferentie, of lijkt het jou juist heel gaaf om je in te zetten voor een peiler zoals PR?


Stichting MEP Limburg ontvangt graag aanmeldingen van personen die langer dan één jaar bestuurslid zouden willen zijn. Het is geen verplichting dat bestuursleden voorheen hebben geparticipeerd aan een MEP-activiteit.

Een Stichting MEP Limburg bestuurslid dient:
• Teamwork hoog in het vaandel te hebben staan
• Goede organisatorische en communicatieve competenties te beschikken
• Sociaal, innovatief en assertief te zijn
• Een goede en flexibele werkethos te hebben
• Representatief en punctueel te zijn

IMG_0087

Het bestuur van Stichting MEP Limburg bestaat uit een groep gemotiveerde jongeren uit de provincie Limburg. Met veel enthousiasme organiseert dit diverse bestuur de verschillende activiteiten binnen de stichting en bieden wij middelbare scholieren de kans hun sociale, communicatieve en redactionele vaardigheden verder tot ontwikkeling te brengen. Naast de Limburgse MEP Conferentie spelen zowel projecten als de Straatsburgreis, Brusselreis, Frankfurtreis, MEP On Tour, alumni-activiteiten en peilers zoals PR en sponsoring een grote rol binnen het bestuur. Voor verdere informatie over de verschillende functies binnen het bestuur kan de pagina 'bestuursleden' geraadpleegd worden. Vragen over de beschikbare functies kunnen ingezonden worden naar onderstaand e-mailadres. 

DSC_0117

Stichting MEP Limburg in het kort
Stichting Model European Parliament (MEP) Limburg wil jonge mensen een beter inzicht geven in de Europese integratie en de werking van de Europese Unie. Bij Stichting MEP Limburg zijn inmiddels 16 scholen uit het voortgezet onderwijs aangesloten, afkomstig uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg. Niet alleen krijgen leerlingen inzicht in politieke besluitvormingsprocessen, maar ook de sociale en communicatieve vaardigheden 
worden bevorderd.

Een van de belangrijkste bezigheden van de Stichting Model European Parliament (MEP) Limburg is het organiseren van simulatiezittingen van het Europese Parlement, waaraan jaarlijks leerlingen uit 4 HAVO en VWO als ‘Europarlementariër’ deel kunnen nemen. 

Daarnaast organiseert onze stichting verschillende vervolgtrajecten waaronder reizen naar Straatsburg, Frankfurt en Brussel. Ook organiseert de stichting MEP On Tour, een project voorgaand aan de Limburgse MEP Conferentie voor scholieren, en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor MEP-alumni.

Geïnteresseerd?
Bezit jij bovenstaande kwaliteiten en lijkt het jou uitdagend om je samen met een groep gemotiveerde jongeren in te zetten voor Stichting MEP Limburg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur een motivatiebrief en je cv naar nova.klok@meplimburg.nl . Vervolgens krijg je van ons bericht waarin onder andere vermeld staat of je wordt uitgenodigd voor een gesprek waarvan de datum zo snel mogelijk bekend zal worden gemaakt.

Voor vragen betreffende het solliciteren kunt u contact met ons opnemen via nova.klok@meplimburg.nl. We zien alle reacties graag tegemoet!