Je bent hier:

MEP Limburg wederom hartelijk ontvangen in het Europees Parlement in Brussel

Op uitnodiging van Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten bracht het Model European Parliament Limburg van 2009 op donderdag 10 juni 2010 een reüniebezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Een bezoek aan het Europees Parlement is een van de extra trajecten van Stichting MEP Limburg.

's Ochtends vroeg reisde een delegatie van 30 personen af naar de
Europese hoofdstad voor wat een interessante dag beloofde te worden. Na een ontvangst met koffie en thee kreeg de delegatie een boeiende rondleiding door het Europees Parlement van Jeroen Lenaers, persoonlijk medewerker van mevrouw Oomen-Ruijten. Aansluitend stond er een uitgebreid gesprek met Ria Oomen-Ruijten zelf op het programma. Allereerst vertelde de Limburgse Europarlementariër over haar werkzaamheden bij het Europees Parlement. Vervolgens kregen de deelnemers de kans om al hun brandende vragen over de Europese politiek aan haar te stellen. Scherpe vragen over onder andere de toetreding van Turkije en de rol van de Europese Unie in het Midden-Oostenconflict kwamen voorbij.

Er werd die dag echter niet alleen aandacht aan politiek besteed; ook de sfeervolle binnenstad van Brussel werd de Limburgse jongeren niet onthouden. 's Middags kreeg de delegatie een rondleiding per bus door de Belgische hoofdstad, die eindige op de imposante Grote Markt. Tot slot vond iedereen zijn weg in Brussel naar een gezellige plek om te dineren, waarna de delegatie weer vertrok naar Limburg, een inspirerende ervaring rijker!

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp