MEP Limburg maakt zich klaar voor bezoek Straatsburg

 • MEP Limburg maakt zich klaar voor bezoek Straatsburg

  MEP Limburg maakt zich klaar voor bezoek Straatsburg

  Van 26 t/m 30 januari zal een delegatie van het Model European Parliament Limburg een bezoek brengen aan de Europese instellingen in Straatsburg.
    

  Dit bezoek vindt plaats op initiatief van René van der Linden (oud-voorzitter Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en lid Comite van Aanbeveling MEP Limburg) en Guy Frints (voorzitter Stichting MEP Limburg).

  De scholieren zijn geselecteerd naar hun prestaties tijdens de Limburgse MEP Conferentie van 2008 en de delegatie bestaat uit:

  – Otto-Jan Verkerk (Graaf Huyn College)
  – Niels Peeters (Sint Maartens College)
  – Elise Hermans (Raayland College)
  – Ivo Verhaegh (Bouwens van de Boijecollege)
  – Kirsten van Lieshout (Raayland College)
  – Ceres Bekers (SG Sophianum)
  – Jasper Verstappen (College Rolduc)
  – Delphine Meertens (Porta Mosana College)
  – Nadine Alofs (Bouwens van de Boijecollege)
  – Roelof Tijdens (Stella Maris College)
  – Sid Pepels (Graaf Huyn College)
  – Manon van de Ven (Porta Mosana College)
  – Cedric Scholl (SG Sophianum)
  – Bas Tönissen (MEP Gelderland)

  – Lionne Kockelkoren (Werkgroep Stichting MEP Limburg)
  – Mark Buck (Werkgroep Stichting MEP Limburg)
  – Mevr. Irene Raedts (Begeleidende schoolcoördinator)
  – Dhr. Guy Frints (Voorzitter Stichting MEP Limburg)

  Tijdens deze Straatsburg-reis neemt iedere deelnemer samen met een aantal reisgenoten één dag de rol van verslaggever op zich. In een dagelijks reisjournaal op de website van Stichting MEP Limburg zal verslag gedaan worden van de reiservaringen. Lionne Kockelkoren (hoofdredactrice Model European Press) zal de deelnemers tijdens de reis bij de totstandkoming van het reisjournaal begeleiden. De eerste dag is inmiddels verstreken en de ervaringen van twee leerlingen, Elise Hermans (Raayland College) en Niels Peeters (St. Maartens College), kunt u hieronder lezen:
  We stapten om half negen in de bus vanuit opstapplaats Sittard om een bijzondere vijfdaagse reis te gaan beleven. De reis met als thema “De Raad van Europa en haar instellingen” ging van Luxemburg stad tot aan Straatsburg. Maar voordat we aankwamen in Straatsburg, maakten we eerst nog een tussenstop in Luxemburg. Aldaar kregen we een uurtje vrije tijd om even kort te lunchen en daarna gingen we verder met een zeer uitgebreide rondleiding die ons door Luxemburg voerde langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum en Europese Instellingen per touringcar en te voet. Na nog even gezellig in een café wat te hebben gedronken, ging de reis verder naar Straatsburg waar we rond 20.00 aankwamen. Voordat we zouden gaan inchecken in ons hotel, zijn we eerst nog uitgebreid gaan dineren in de historische binnenstad van Straatsburg waar we tevens onze eerste kennismaking hadden met de kathedraal, die volgens iedereen zeer indrukwekkend was door haar omvang. Moe en voldaan keerden we terug naar het hotel en om 00.00 lag iedereen op een oor om uitgerust aan de volgende dag te kunnen beginnen.

  “Ik vond de rondleiding zeer interessant, al had de informatie wat minder uitgebreid mogen zijn. Toch was het erg leuk om ook deze prachtige hoofdstad te hebben gezien!” Elise Hermans, Raayland College.

  “Het was erg leuk dat de groep zo snel een eenheid werd en dat iedereen binnen de kortste keren gezellig en goed met elkaar om ging, ook al kende men elkaar nauwelijks!” Niels Peeters, St. Maartens College.

  Het is het tweede bezoek van de Stichting, na een succesvol verlopen bezoek in 2007 . De bedoeling is dat scholieren meer inzicht krijgen in (het belang van) de Raad van Europa. 
  Tijdens het bezoek zullen de 18 enthousiaste scholieren van
  verschillende Limburgse scholen gesprekken voeren met politici en
  vergaderingen van de Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa
  bijwonen waar de leerlingen bij de speech van de Spaanse premier José
  Luis Rodríguez Zapatero zullen zijn. Daarnaast wordt de delegatie onder
  andere ontvangen bij Egbert Myjer, Nederlandse rechter bij het Europees
  hof voor de Rechten van de Mens en Jacobus van der Velden, de
  Permanente Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de
  Raad van Europa. Natuurlijk is er ook ruimschoots aandacht voor de
  culturele aspecten van de reis, gezien de prachtige ligging van
  Straatsburg en haar historische binnenstad.

  Comments are closed.