Meeloopdag Tweede Kamer door Loes van der Hijden

 • Meeloopdag Tweede Kamer door Loes van der Hijden

  Meeloopdag Tweede Kamer door Loes van der Hijden

  Britt Willigenburg en ik, Loes van der Hijden, kregen afgelopen dinsdag de unieke kans een meeloopdag te volgen met CDA fractie-lid Martijn van Helvert. Het was een bijzondere ervaring. Hierdoor kregen we antwoord op de vraag; hoe ziet een dag als Kamer-lid eruit?

  Eenmaal in Den Haag, werden we vrolijk ontvangen door Van Helvert en begon hij zijn dag met het voorbereiden van een presentatie. Daarbij kreeg hij tips over het beantwoorden van ‘tegenvragen’ die hij kon verwachten. Vervolgens kregen wij een rondleiding door het hele gebouw. Hierna namen wij plaats op de tribune in de plenaire zaal waar amendementen en moties werden aangenomen of verworpen.

  Het was interessant om de vrij ‘relaxte’ en bijna chaotische sfeer op dat moment daar mee te maken. Als laatst had Van Helvert een bijeenkomst met verschillende ambassadeurs op de planning staan. Dit gesprek mochten wij bijwonen en wij mochten onze eigen meningen erover delen. Dat was erg uniek om mee te maken. We zijn blij met de kans die wij gekregen hebben om een dag mee te lopen in de Tweede Kamer. We hoorden én hebben ervaren dat geen enkele dag hetzelfde verloopt. Daarbij was het natuurlijk leuk om sympathieke Martijn van Helvert, CDA-fractie lid, te mogen ontmoeten en met hem in gesprek te gaan. Kortom, een middag om nooit te vergeten!

  Comments are closed.