Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 1: Het debat is geopend

 • Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 1: Het debat is geopend

  Limburgse MEP Conferentie 2015 Dag 1: Het debat is geopend

  Bij het verschijnen van de eerste zonnestralen arriveerden de eerste deelnemers aan de Limburgse MEP Conferentie 2015 bepakt en wel op het station van Maastricht. Na een eerste kennismaking en het aanmaken van een chat-groep op WhatsApp (uiteraard!) nam iedereen deel aan een fotospeurtocht door het charmante stadscentrum van Maastricht. De eerste contacten werden hier gelegd en deze activiteit bleek een zeer positieve teambuilding te zijn. Veel tijd om uit te rusten was er echter niet, aangezien de bussen al klaar stonden om richting Abdij Rolduc te vertrekken. De plek die het kloppend hart van de gehele conferentie zal vormen.

  Eenmaal gearriveerd, werden de rokjes aangetrokken en de stropdassen geknoopt. Uitzien als een Europarlementariër is één ding, maar debatteren is iets anders. Om deze reden werd er dan ook niet getreuzeld en begonnen de deelnemers met gehaaste spoed aan de commissievergaderingen. Een goed begin is immers het halve werk. Het kader voor de uiteindelijke resoluties werd vastgesteld en een globale opzet was het resultaat van een productieve eerste bijeenkomst.

   

  Tegen het eind van de middag kwam de bus vol toekomstige politici aan bij het Gouvernement. Hier werd de officiële aftrap gegeven van de Limburgse MEP Conferentie 2015. Na de toespraken van dhr. Rozestraten (voorzitter Stichting MEP Limburg) en Gouverneur Bovens werden de speeches voorgedragen door alle delegatieleiders. De stem van iedere deelstaat was zo te horen in de Statenzaal. Tevens gingen Marieke Nass (CDA), Jasper Kuntzelaers (PvdA) en Nicky Beckers (VVD) met elkaar in debat over Limburgse en Europese vraagstukken. Deze eerste dag werd succesvol afgesloten met een smakelijk diner in hartje Maastricht.

   

  De kop is er vanaf en de meeste spanning is verdwenen. Een week vol vurige debatten en intensieve vergaderingen staat voor de deur. Vanavond duikt men snel het bed in, zodat iedereen morgen weer vol energie in de commissieruimtes kan plaatsnemen. Blijf in contact met MEP Limburg om zo geen moment te missen van deze nu al onvergetelijke conferentie.

  Comments are closed.