• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 4

 • Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 4

  Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 4

  Vandaag was alweer de voorlaatste dag, deze dag begon wederom met een heerlijk ontbijt van Rolduc. Tijdens het ontbijt werden er nog volop voorbereidingen getroffen voor de persconferentie, zowel door de deelnemers als de pers zelf. Na het ontbijt begon om 09:00 de persconferentie.

  Tijdens de persconferentie was het ons moment om te laten zien wat we kunnen. We hebben de kans gehad onze vragen te stellen en deze te laten beantwoorden door twee afgevaardigden van elke comissie. In de pauze hebben wij ook nog de winnaars van de verkiezingen bekend gemaakt, waarnaar zij hun prijs in ontvangst mochten nemen.

  Na te hebben geluncht in Maastricht was hét moment aangebroken: het plenair debat. Vandaag stonden de comissies: INTA, REGI en AGRI op. De comissie INTA heeft de spits mogen afbijten en hiermee het plenair debat geopend. In de pauze hebben de deelnemers nog een speech gekregen van de gouverneur van Limburg, Emile Roemer.

  De heer Roemer heeft verteld over hoe hij interesse kreeg in de politiek, een erg inspirerend verhaal voor de deelnemers. Vervolgens was er ook nog ruimte voor een aantal vragen van de deelnemers, die de enthousiaste deelnemers ook in overvloed hadden.

  Na het afronden van het eerste gedeelte van het plenair debat zijn de deelnemers gaan dineren in Maastricht. Naderhand was er nog een uur vrije tijd; oftewel tijd om de kermis te bezoeken op het vrijthof. Het was een zeer geslaagde dag en we kijken uit naar morgen als het tweede deel van het plenair debat zal plaatsvinden met de comissies: TRAN, ITRE, CULT, AFET en DEVE. Wij wensen hen alvast veel succes!

  Comments are closed.