• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 3

 • Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 3

  Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 3

  Vandaag was weer een vroege ochtend voor de deelnemers op Rolduc. Na het ontbijtbuffet vonder er 3 verschillende workshops plaats. De deelnemers rouleerden tussen deze 3 verschillende workshops zodat ze de kans kregen om van alle sprekers iets op te steken. De onderwerpen die aan bod kwamen waren lobbyen en lichaamshouding.

  De workshop over de lichaamshouding werd gegeven door: Claudia Troilo, ze begeleidt diverse studentcompanies en stagiaires bij de faculteit Commercieel Management. Vandaag heeft ze aan de deelnemers uitgelegd hoe je door middel van je lichaamshouding een open uitstraling krijgt. Verder heeft ze ook over het gelaat verteld en aan welke gezichtskenmerken bepaalde eigenschappen gekoppeld zijn.

  Shannon van Schaeck Mathon, vorig jaar cohort European Public Affairs afgerond en momenteel bezig met het afronden van de LLM European Law aan de Universiteit van Maastricht, heeft via zoom een workshop gegeven over lobbyen. In deze workshop heeft ze veel nuttige informatie aan de deelnemers verteld die ze later deze dag hebben kunnen toepassen tijdens de lobbysessie in het raadhuis van Kerkrade.

  De laatste sprekers waren Arthur Maurer, Rick Maijer & Calvin Klein, zij hebben de deelnemers veel kunnen vertellen over Limburg in de Europese Unie en waarom het belangrijk is dat ook op provinciaal gebied mensen in het Europees Parlement zitten. Verder is er ook nog een Kahoot gedaan waarin de deelnemers vragen kregen over het Europees Parlement.

  Na de workshops was het tijd voor de deelnemers om met de delegaties de resoluties te bespreken, en eventuele aantekeningen te maken. Tussen deze lange vergadering in hebben we weer genoten van een heerlijk diner in Kerkrade. Hierna zijn met de delegaties de laatste puntjes op de i gezet, en kwam de dag tot een einde.

  Comments are closed.