• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 1

 • Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 1

  Limburgse MEP Conferentie 2022: Dag 1

  Vandaag begon de dag om 8.30u op het treinstation van Maastricht. Hier verzamelde de deelnemers zich en werden ze opgedeeld in de gekozen commissies. De koffers werden in de bus geladen en vervolgens gingen de commissies aan de slag met een crazy 88 om elkaar beter te leren kennen. Dit waren 88 interessante opdrachten die ze samen konden voltooien.
  Wij, als pers, hebben ontzettend genoten van alle leuke foto’s en filmpjes die wij van de enthousiaste deelnemers hebben ontvangen! Na de crazy 88 was het tijd om te vertrekken naar Rolduc, waar de deelnemers de komende week zullen overnachten.

  Eenmaal aangekomen in Rolduc was het tijd voor het echte werk; de commissievergaderingen. In deze vergaderingen hebben de commissies de eerste stapjes gezet naar een succesvolle resolutie. Zo werden er al een heel aantal IC’s opgesteld, en werd er al een begin gemaakt aan de bijbehorende OC’s.

  De officiële opening van het LMBC 2022 werd gehouden in het Gouvernement aan de Maas. Deze werd ingeleid met een welkomstwoord waarin bekend werd gemaakt dat de commissie ITRE de crazy 88 gewonnen had. Elke delegatieleider heeft ook een landenspeech voorbereid, om het land voor te stellen dat zij zullen vertegenwoordigen deze conferentie. Naast deze speeches was er ook nog een gast spreker namelijk Bas Eickhout.

  Meneer Eickhout is namens GroenLinks als Europarlementariër actief binnen de Groenen fractie. Hij vertelde onder meer over onderwerpen zoals The GreenDeal, kerncentrales en het klimaat. Verder gaf hij onze deelnemers ontzettend handige tips die van pas zullen komen met het opstellen van de resoluties komende week.

  We hebben deze drukke dag afgesloten met een diner in Maastricht en een beetje vrije tijd. Toen was het tijd om te gaan slapen want ook morgen staat er een druk programma klaar.

  Zo beginnen we om 8.30u weer aan de commissievergaderingen en zullen de resoluties morgen om 18.00u ingeleverd moeten worden. Daarna staan er leuke activiteiten op ons te wachten in SnowWorld Landgraaf. Genoeg om naar uit te kijken dus!

  Persteam LBMC ’22
  Frouke Adriaens
  Vincent van Schependom
  Femke Heijman

  Comments are closed.