• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 4

 • Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 4

  Vandaag was het alweer de laatste dag van deze MEP-conferentie. Op een nog iets eerder tijdstip dan de vorige dagen, werd de dag aangevangen met een ontbijtbuffet. Hierna werd de boel ingepakt en de hotelsleutels teruggebracht bij de receptie. Verdeeld over auto’s en een taxibusje vertrokken de commissievoorzitters, journalisten en het bestuur naar Pathé in Maastricht, waar het plenair debat zou plaatsvinden.

  In Pathé kwamen de deelnemers voor het eerst fysiek bijeen. Per tijdslot arriveerden de commissieleden van elke school. Er werd gedacht aan alle coronamaatregelen: mondkapjes, anderhalve meter afstand en handgel. Voor deelnemers én organisatie was het heel erg leuk dat we elkaar alsnog in levende lijve konden ontmoeten!

  De opening van deze dag werd verzorgd door spreker Jeroen Lenaers. Hij vertelde over zijn functie binnen het Europees parlement en de toekomst van Europa. Hierna trapte IMCO af met de eerste resolutie. Zij werden opgevolgd door ENVI en LIBE. In de namiddag nog INTA, JURI en tenslotte CULT.

  IMCO, INTA en JURI werden aangenomen.
  ENVI, LIBE en CULT werden afgewezen.

  Hierna was het tijd voor de bekendmaking van de Limburgse delegatie voor de Nationale conferentie. Voor het eerst kunnen dit jaar ook Vlaamse deelnemers worden ingestuurd voor deze activiteit.

  De bekendmaking geschiedde door erevoorzitter Guy Frints. Na het ophalen van herinneringen aan vele jaren MEP-geschiedenis, werden de leerlingen uit hun lijden verlost.

  Het Persteam wenst alle geselecteerden veel succes op de nationale conferentie die plaatsvindt van 26 september tot 1 oktober!

  Persteam LBMC ‘21
  Mike Daemen
  Marie-Lotte van der Velden
  Julie Huntjens

  Comments are closed.