• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 3

 • Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 3

  Na het laatste ochtendjournaal trapten we de dag af met een online workshop debatteren en lobbyen als aanloop naar het Plenair Debat. Deze werden op interactieve wijze verzorgd door Arthur Maurer en Frits Bloemberg. Arthur Maurer is Senior Adviseur Public Affairs bij het Huis van de Nederlandse Provincies en Frits Bloemberg is oprichter en directeur van Het Debatbureau. Zij hebben de deelnemers goede tips meegegeven die de MEP’ers morgen bij het Plenaire Debat goed kunnen gebruiken.

  Na de workshops was het tijd voor de lobbysessie, die plaatsvond op Wonder.Me. In de lobbysessie gingen de deelnemers met elkaar in debat over de opgestelde resoluties. Sommige deelnemers gingen erop uit om de zwakke punten in de overige resoluties bloot te leggen, anderen gingen juist hun eigen resolutie verdedigen tegen de kritische vragen van de medeparlementariërs. Ook de pers was hier aanwezig om de commissieleden te interviewen over hun ervaringen.

  Na de lunch namen de deelnemers met hun delegaties en schoolcoördinatoren de resoluties door, waarbij ze vragen bedachten voor het Plenair Debat. Zo zagen ze hun resolutie ook door de bril van hun delegatieleden en konden ze hun standpunten als land bespreken.

  De dag werd afgesloten met een vurige persconferentie, die werd verzorgd door het journalistenteam. De kritische vragen hebben de commissies laten zien op welke punten ze hun resoluties verder kunnen perfectioneren. Het was een behoorlijke opgave om alle resoluties te verdedigen, maar alle commissiewoordvoerders hebben het enorm goed gedaan. Chapeau!

  In de avond kwamen dan nog twee door de pers gemaakte filmpjes online: een stropdas-tutorial en een weerbericht, beiden bedoeld om de deelnemers de hand te reiken bij hun kledingkeuze. ‘s Avonds hebben de commissievoorzitters en de journalisten hun werk afgerond en zichzelf voorbereid op het Plenaire Debat.
  Iedereen is nu dus helemaal klaargestoomd voor morgen. Wij hebben er enorm veel zin in en hopelijk jullie ook!

  Tot snel!
  Het Model European Pressteam,
  Mike Damen,
  Marie-Lotte van der Velden,
  Julie Huntjens

  Comments are closed.