• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 2

 • Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 2

  Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 2

  De deelnemers begonnen de dag wederom met het ontbijtjournaal, waarbij de nodige punten werden benoemd van de dag ervoor en een blik werd geworpen op een spannende tweede dag. Vroeg in de ochtend begonnen de deelnemers meteen aan de commissievergaderingen waarin de laatste hand werd gelegd aan de resoluties, die om half zes ingediend moesten worden.
  Tevens namen verschillende experts deel aan deze vergaderingen en de commissieleden kregen hierbij de kans om vragen te stellen. Onze gasten waren Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch van het CDA, medewerker van de Autoriteit Consument & Markt Eline Capelle, journalist en publicist Beata Bruggeman-Sękowska, Raphael Lepot van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, senior beleidsmedewerker van het Ministerie van Onderwijs Manon van de Ven en voormalig MEP-voorzitter Mathijs van Haver.

  Toen de dag werd onderbroken voor de lunch, werd deze tijd goed besteed. In de pauze hebben de deelnemers de nodige informatie opgezocht met betrekking tot de onderwerpen van de commissies. De commissievergaderingen werden vroeg in de middag voortgezet. De deadline zorgde bij de commissieleden en de -voorzitters voor gezonde stress. De felbegeerde resolutie moet uiteraard waterdicht zijn. Toen de laatste puntjes op de i waren gezet, was het tijd voor wat ontspanning. Na het avondeten namen de deelnemers samen met de commissievoorzitters deel aan de EscapeGame. Dit is een online escaperoom waarin men door middel van samenwerking zo snel mogelijk uit de room moet komen. Dit was een leuke en vooral gezellige manier om de drukke dag af te sluiten. De deelnemers en de cv’s hebben elkaar opnieuw beter leren kennen. De cv’s hebben zich, na deelgenomen te hebben aan de EscapeGame, over de resoluties gebogen om te kijken of deze helemaal in orde waren. De journalisten hebben in de tussentijd hun werkzaamheden voor de dag afgerond.

  Zo is de drukke planning voor de deelnemers thuis, op school en op Rolduc weer soepel verlopen. Dit was alweer de tweede dag van de Limburgse MEP-conferentie 2021. Morgen op de planning: lobbysessies en persconferentie.

  Comments are closed.