• Op dit moment wordt er onderhoud uitgevoerd aan de website tot 03.01.2022

Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 1

 • Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 1

  Limburgse MEP Conferentie 2021: Dag 1

  De deelnemers begonnen de dag met het eerste ontbijtjournaal van de Limburgse MEP Conferentie 2021, waarin werd verteld hoe de zondag voor de commissievoorzitters en journalisten verlopen was. Nadat de technische zaken op orde waren gebracht, was het tijd voor de deelnemers om kennis te maken met hun mede-commissieleden en commissievoorzitters.

  Na elkaar wat beter te leren kennen, gingen ze over tot het formele gedeelte van de dag; de commissievergaderingen. Tijdens deze vergadering hebben de deelnemers – onder begeleiding van de cv’s – de eerste hand gelegd aan de IC’s en de daarbij horende OC’s. Op die manier stelt elke commissie een resolutie op met betrekking tot het onderwerp waarmee de commissie zich bezighoudt.

  Gedurende de middagpauze konden de leerlingen thuis of op school lunchen.
  Na de middagpauze gingen de vergaderingen verder. Nu de deelnemers wat losser waren geworden en het opstellen van de IC’s en OC’s onder de knie begonnen te krijgen, verliep de rest van de vergaderingen voorspoedig. Om half vijf werd de LBMC officieel geopend. Gedurende deze opening kregen de deelnemers, cv’s, journalisten en overige geïnteresseerden de landenspeeches van de verschillende delegaties te zien. Later deze dag werd gestemd voor de beste landenspeech. De uitslag hiervan wordt later deze week bekendgemaakt.

  Ook was er bij de opening een spreker aanwezig: Liesje Schreinemacher. Zij is namens de VVD lid van het Europese Parlement. Ze zet zich in voor een eerlijke economische markt, een beter gereguleerd Artificial Intelligence-systeem, veiliger internet voor kinderen en betere rechten voor de LHBTIQ-community. Zeker dit laatste was vandaag, maandag 17 mei, extra relevant. Het was namelijk de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

  Om de dag af te sluiten konden de deelnemers een bezoek brengen aan het informele MEP-café om elkaar nog beter te leren kennen buiten de vergaderzalen. Op deze manier werd de dag in goede sferen afgesloten om morgen weer fris en fruitig te beginnen.

  Persteam LBMC ‘21
  Mike Daemen
  Marie-Lotte van der Velden
  Julie Huntjens

  Comments are closed.