Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 3

 • Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 3

  Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 3

  De deelnemers zijn de dag wederom begonnen met een vroeg ontbijt. Nog geen uur nadat de meeste parlementariërs uit de veren gekropen waren, mochten ze genieten van een workshop presentatievaardigheden gegeven door Saber Benjah.

  Deze workshop werd opgevolgd door een workshop Lobbyen door Raphaël Lepot.

  Saber Benjah gaf de deelnemers tips voor de voorbereiding op het plenair debat, dat op donderdag zal plaatsvinden. Hij betrok onze jonge parlementariërs in een debat waardoor de workshop interactief werd. De deelnemers hebben gedurende het uur meerdere malen speechopdrachten uit moeten voeren waardoor zij de vaardigheden opgedaan hebben aan de hand van de praktijk. Niet alleen spreekvaardigheden maar ook de onderliggende boodschap is aan bod gekomen. Meneer Benjah benadrukte hiermee het belang van het kennen van de kern van je boodschap en hoe deze onbewust overgebracht kan worden.

  Na de actieve presentatie van Saber Benjah, hebben de deelnemers lobby vaardigheden kunnen leren van de vertegenwoordiger van de provincie Limburg in Brussel, Raphaël Lepot. Er is gesproken over de inhoud, het belang en de manier van lobbyen. Deze kennis hebben de deelenemers goed kunnen gebruiken bij de 2 uur durende lobbysessie, die later op de dag op het programma stond.

  Na de delegatie-, commissie- en groepsfoto op de trappen van Abdij Rolduc hebben de deelnemers mogen genieten van de lunch, waarna de laatste commissievergaderingen plaats hebben gevonden. Aangezien de resoluties de avond van te voren al ingediend waren, hebben de commissies deze tijd kunnen benutten om de speeches te verdelen en de laatste voorbereidingen te treffen voor het plenaire debat.

  ’s Middags hebben de deelnemers zich begeven naar het stadhuis van Kerkrade, waar zij hartelijk zijn ontvangen door de heer Wiel Gulpen, afdelingshoofd bestuur en bedrijfsvoering van de gemeente Kerkrade. De deelnemers zijn enthousiast begonnen aan de twee uur tijd die zij hadden om hun resoluties zo goed als mogelijk te verdedigen. Er vonden vurige debatten plaats, bondjes werden gesloten en stemmen werden gewonnen. De amendementen vlogen in het rond en overal werden verschillende meningen gedeeld. Dit heeft de deelnemers in de gelegenheid gesteld verduidelijking te krijgen voor de vragen die zij hadden over de resoluties van de andere commisses

  Na afloop van de lobbysessie zijn de deelnemers begonnen aan de delegatievergaderingen, waarin zij de voor en nadelen van de verschillende resoluties voor hun eigen lidstaat besproken hebben. Na een heerlijk diner hadden de afgevaardigden weer voldoende energie om de delegatievergaderingen voort te zetten in Rolduc. Tot aan het einde van de dag werd er in de Kelderbar nog op informele wijze geprobeerd delegatieleden te overtuigen van de resoluties.

  Donderdag vindt de plenaire vergadering plaats waar de deelnemers zich inmiddels goed op voor hebben bereid, we wensen ze veel succes toe!

  Comments are closed.