Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 2

 • Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 2

  Limburgse MEP Conferentie 2019: Dag 2

  Na een interessante eerste dag en een korte nacht, moesten de MEP’ers vanochtend al vroeg uit de veren om op tijd te arriveren in de ontbijtzalen van Rolduc. Nadat ze in alle rust het MEP-krantje hadden gelezen, was er nog even tijd om bij te praten met de commissieleden voordat deze discussies op een meer formele toon werden voortgezet tijdens de commissievergaderingen.

  Tijdens de commissievergaderingen werden de laatste veranderingen en toevoegingen gemaakt aan de IC’s, de probleemstellingen (Inleidende Clausules) van het vraagstuk. Vervolgens werden er passende oplossingen gezocht voor de probleemstellingen, de OC’s (Operatieve Clausules) van het vraagstuk. Zoals een van de commissievoorzitters al zei: “Er wordt vandaag niet in problemen maar in oplossingen gedacht.”

  De commissies waren zo hard aan het werk dat er besloten werd om in de vergaderzalen te lunchen, zodat er zo veel mogelijk tijd bespaard werd. Uiteraard was er af en toe tijd voor een korte pauze of energizer om de aandacht erbij te houden, maar gedurende het grootste deel van de tijd werden de hersenen gekraakt over de gecompliceerde vraagstukken. Hoewel de discussie bij de ene commissie soepeler verliep dan bij de andere commissie, heeft eenieder hard moeten werken om het gesprek op tijd af te kunnen ronden. Uiteindelijk hebben alle commissies op tijd een mooie resolutie geschreven.

  Na de hele dag hard aan de resoluties gewerkt te hebben, was het tijd voor wat ontspanning. We hebben eerst “de lekkerste hamburgers ooit” gegeten en trokken daarna Maastricht in voor het grote ‘Where is Wally?’ spel. De commissies speelden hierbij tegen elkaar om de origineelste foto’s met de gevonden Wally’s te maken en hierdoor de meeste punten te bemachtigen. Bij iedere Wally moesten de commissies een ‘minute to win it’ opdracht doen. Deze varieerde van het maken van een menselijke piramide op het Vrijthof, tot het rijgen van een pasta ketting door enkel gebruik te maken van hun mond. De meeste punten werden behaald door de commissie Milieu, Voedselveiligheid en Volksgezondheid, maar de prijs voor de meest originele groepsfoto’s ging naar de commissie Industrie, Onderzoek en Energie.

  Om de strijdbijl te begraven hebben de commissies na afloop nog genoten van een drankje tijdens de informele borrel. Het was een gezellige afsluiting van een productieve dag.

  Comments are closed.